College Meierijstad akkoord met begroting GGD

MEIERIJSTAD - Het college van Meierijstad is akkoord met de begroting van GGD Brabant en stemt in met het lokale accentenpakket en de plustaken.

Openbare gezondheid is in Nederland de verantwoordelijkheid van de gemeenten. De taken die hier bij komen kijken worden in opdracht van 25 gemeenten – waaronder Meierijstad – uitgevoerd door GGD Brabant. Daaronder valt bijvoorbeeld het vaccineren van kinderen, het geven van geestelijke gezondheidzorg en het zorgen voor een gezonde leefomgeving.

Samen sterk voor gezondheid
Ieder jaar stelt de GGD een begroting op die goedgekeurd moet worden door alle deelnemende gemeenten. De gemeente laat weten in mei 2018 akkoord te zijn gegaan met de begroting zoals die is opgesteld in het document Samen sterk voor gezondheid.

Jeugd en gezondheidsbevordering
Een groot aantal taken die de GGD uitvoert behoren tot het basispakket en zijn voor iedere gemeente hetzelfde. Gemeente Meierijstad betaalt voor iedere inwoner 32,43 euro waardoor de totale gemeentelijke bijdrage 2.600.043 euro is. Daarvan is 227.201 euro van het budget beschikbaar voor het lokale accentenpakket. Dit pakket is wel voor iedere gemeente anders, omdat gemeente Meierijstad samen met de GGD afspreekt wat bijvoorbeeld de doelgroep is en in welke wijken de taken uitgevoerd worden.

Daarnaast heeft gemeente Meierijstad ook een aantal plustaken gekocht die niet automatisch in het basispakket zitten. De gemeente kiest ervoor aanvullende taken te kopen op de gebieden jeugd en gezondheidsbevordering.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl