Felix d’n Urste neemt de scepter over van Jan de Skônste

SCHIJNDEL - Het is bekend! Na wekenlang speculeren aan de hand van (soms vage) tips, is zaterdagavond in Café HeerenMeester de nieuwe Prins Carnaval van Schorsbos onthuld. Jan van Roessel (Jan de Skônste) wordt opgevolgd door Felix Kooijmans. Felix gaat het komende carnavalsseizoen regeren als Felix d’n Urste. Samen met zijn adjudant Bart Claassen en hofdames Tamara en Chantal hoopt hij een onvergetelijke carnaval tegemoet te gaan, samen met alle Schorsbossers en Schorsbosserinnekes.

DeMooiSchijndelKrant heeft voorafgaand aan de bekendmaking beide heren gesproken en gevraagd hoe zij hun functie gaan invullen. Hieronder de visie op carnaval van het spiksplinternieuwe carnavalsduo Prins Felix d’n Urste en Adjudant Bart.

De neije Prins
Veel Schijndelaren kennen Felix Kooijmans (43) als frontman (zanger/gitarist) van de band Screaming Billy. Felix is getrouwd met Tamara, vader van Tessa en Luuk en de jongste zoon van Wim en Hennie Kooijmans. Het zingen heeft hij niet van vreemden, Wim is een van de ‘Drie Schijndelse Tenoren’ van weleer. Felix werkt al bijna twintig jaar in de zonweringen, sinds een jaar heeft hij zijn eigen bedrijf. “Carnaval vieren doe ik al mijn hele leven” zegt hij. “Samen met vrienden ga ik altijd meerdere dagen op pad. Ik zie het als een van de mooiste feesten van het jaar. Vorig jaar heb ik als zanger twee dagen op het podium van Concert Carnavalesk gestaan. Samen met de Schijndelse harmonie en drumfanfare en alle Schijndelse clubkes leerde ik carnaval op een hele andere manier kennen dan ik gewend was. Ik vond het ook heel leuk om vooraf al in de carnavalssfeer te komen. Na afloop van Concert Carnavalesk werd me al door Cor van Casteren gevraagd of ik niet eens prins wilde zijn. Dáár had ik nog nooit over nagedacht, maar het bleef wel in mijn gedachten rondspoken. Ik heb vorig jaar tijdens Carnaval links en rechts eens goed rondgekeken en geïnformeerd. Van alle kanten kwamen steeds dezelfde reacties, het is geweldig om een keer mee te maken. Toen Jan van Roessel en Johan van Gerwen me in de zomer benaderden voor deze erefunctie was ik vrij snel om. Nadat ik het met Tamara had overlegd uiteraard, zoiets moet je samen beleven met je hele gezin. De keuze van mijn adjudant was ook snel gemaakt. Wanneer wij met onze vriendengroep Carnaval gaan vieren blijven we op het eind altijd met een paar man over, waaronder Bart Claassen. Bart is een van mijn beste vrienden en ik verwachtte ook een positief antwoord van hem te krijgen. Gelukkig heeft mijn gevoel me daar niet in de steek gelaten. Binnen een paar seconden zei hij volmondig ja op de vraag of hij mijn adjudant wilde worden. Het lijkt me ontzettend leuk om dit Carnavalsjaar als Prins Felix d’n Urste mee te maken. Je bent aanwezig bij carnavalsevenementen waar je als ‘gewone’ Schijndelaar niet snel komt. Ik denk dan aan de scholen, het seniorencarnaval, recepties en nog veel meer. Ik heb er echt zin in, we gaan er een ongelooflijk mooi feest van maken met zijn allen. En Schorsbos Kwekt, geloof dat maar van mij.”

D’n Adjudant
Adjudant Bart is voor velen ook geen onbekende. Tot de fusie naar Meierijstad is hij een aantal jaar wethouder geweest in Schijndel. Bart (47) is de zoon van Piet en Tonny Claassen en vader van drie kinderen. “Ik werk inmiddels weer voor mijn oude werkgever Rijkswaterstaat maar voel me nog altijd erg verbonden met Schijndel. We wonen nu met zijn allen in Meierijstad maar ik wil graag Gemonde weer meer betrekken in het carnavalsgebeuren. En we gaan een ludiek wedstrijdelement invoeren. Wat dat precies inhoudt wordt op 17 november bij HeerenMeester duidelijk. Het heeft te maken met een ‘Menhir’, bekend uit de verhalen van Asterix en Obelix. De prijs liegt er niet om, er valt namelijk een vat bier te winnen voor de clubkes. Samen met Felix een duo vormen zie ik wel zitten. De voorpret alleen al is superleuk.”

Vanaf nu kunnen Felix d’n Urste en Adjudant Bart naar buiten treden, de geheimhouding heeft lang genoeg geduurd.

De Raod van Elluf
De keuze van de nieuwe Raad van Elf kwam voor velen eveneens als een verrassing. De nieuwe Raad van Elf is zaterdagavond eveneens bekend gemaakt. Komend carnavalsseizoen neemt De Geminteraod deze taak op zich. Zij zullen Felix d’n Urste en Adjudant Bart met raad en daad bijstaan. Lees morgenochtend meer online over de nieuwe Raad van Elf. Woensdag 21 november is ook de tekst van het lijflied van Prins Felix d'n Urste 'In Schorsbos' te lezen in de krant.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl