Sinterklaas is weer in het land

SCHIJNDEL - De gezellige tijd van pepernoten, pieten en pakjes is weer aangebroken. Sinterklaas heeft zaterdag voet aan land gezet en zondag was hij al op bezoek in Schijndel. De vrijdag voorafgaand aan de intocht is de nieuwe Schijndelse Sinterklaasserie ‘Sinterklaas en de wonderlijke ring’ gelanceerd in ’t Spectrum.

Vanaf maandag 19 november is elke dag vanaf 8.00 uur een nieuwe aflevering te zien op www.stichtingsinterklaasschijndel.nl. Alle basisscholen in Schijndel, maar ook die in Sint-Oedenrode, Boskant, Olland en Nijnsel kijken elke dag gezamenlijk naar de avonturen van Sint en de pieten. Na de laatste aflevering op vrijdag 23 november gaat het verhaal tot en met 3 december verder in vlogs. En tijdens het bezoek van Sinterklaas aan de scholen, vlak voor pakjesavond, volgt de ontknoping en komt alles weer goed.

Één verhaallijn
Stichting Sinterklaas Schijndel is samen met het Citymanagement ook verantwoordelijk voor de intocht van afgelopen zondag. “Het hangt eigenlijk allemaal aan elkaar”, zegt Sylvia Kelders. “De intocht, de film en ook het grote Sinterklaasfeest van komend weekend. We zijn een samenwerking aan het zoeken met de andere stichtingen in Meierijstad. Voor de film geldt dat deze al Meierijstad-breed is opgezet. Dat gaat met de intocht natuurlijk niet lukken. Dat willen we ook niet maar we kunnen wel op allerlei vlakken van elkaar leren.”

De nieuwe Sinterklaasvriend
Tijdens de première van de film, vrijdag, heeft burgemeester Kees van Rooij het stokje overgenomen van oud-burgemeester Jetty Eugster. Door omstandigheden was dit vorig jaar niet gelukt. En de Sinterklaasvriend van 2018 is bekend gemaakt. Frank Brandse mag deze titel komend jaar dragen. Hij zet zich al jaren in voor de stichting en verzorgt al het drukwerk voor hen.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl