Meierijstad een belangrijke 'speler' voor PSV Foundation

MEIERIJSTAD - Schijndelaar Wim Vermeulen is 5 september binnen PSV opgenomen als ambassadeur bij de PSV Foundation OldStars. Een van de belangrijkste taken zijn om het walking football positief op de kaart te zetten in regio Eindhoven, en om 60-plussers de kans te bieden om wekelijks actief te worden. En dat was reden om een onderhoud aan te vragen, samen met PSV Sportcoach Harm Oppers en bewegingscoach Mink Versluis, met wethouder van sport Coby van der Pas van gemeente Meierijstad. Want voor PSV Foundation is Meierijstad een belangrijke 'speler' gezien de sterke groei van de deelnemers regio Eindhoven.

In 2017 was Vermeulen aktief bij de PSV OldStars op trainingsaccomodatie de Herdgang van PSV. Daar heeft hij gezien en zelf ervaren dat het sociale bewegingsproject walking football voor senioren belangrijk is. De Nederlandse bevolking is aan het vergrijzen en bewegen is een must om gezond verder te leven. Iedereen die aanschuift bij dit sociale bewegingsproject is een winnaar voor zichzelf. Maar ook moet er een gedegen opleiding coaches/begeleiders komen die in de komende jaren de stroom aan senioren moeten gaan opvangen. 

Convenant
Het gesprek op woensdag 7 november met wethouder Van der Pas en sportcoordinator Meierijstad Aaron van Balveren, Harm Oppers, Mink Versluis en Wim Vermeulen was zeer positief en er is door de wethouder een opening naar PSV Foundation gemaakt om in een convenant aan te geven hoe dit sociale bewegingsproject samen met gemeente Meierijstad gestalte moet gaan krijgen. Speerpunten zijn om in de toekomst meer ouderen in Meierijstad handvaten te geven om met elkaar in de buitenlucht in welke vorm dan ook te laten bewegen. En een gedegen opleiding om komende deelnemers verantwoord op te vangen. De beurt is nu aan PSV Foundation.

Grote rol Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds gaat eind dit jaar het walking football na drie jaar overhevelen naar de KNVB. Het doel, in drie jaar 300 walking footballteams te vormen, is bereikt. Vermeulen heeft afgelopen tijd veel gesprekken en contact gehad met Johan Annema, landelijk projectleider walking football van het Nationaal Ouderenfonds. Het Nationaal Ouderenfonds is zich aan het voorbereiden om in de komende jaren alle andere buitensporten in Nederland te gaan koppelen aan een dergelijke formule. 80 procent van de fysieke en mentale oefeningen voor senioren bij walking football zijn dezelfde bewegingen als bij andere vormen van sport. "Volgens het 'Athletic Skills Model' en 'Alle Spieren Motiveren'. En na deze oefeningen als kers op de taart een potje walking korfbal, walking hockey enzovoorts", aldus Vermeulen.

Opleiding coaches/begeleiders
Vermeulen, initiatiefnemer walking football Meierijstad, heeft zelf samen met de huidige bewegingscoach bij dit PLUSplusTEAM Schijndelaar Mink Versluis een professionele tweedaagse KNVB coachingcursus, onder leiding van de huidige fysiotherapeut van het nationale voetbalelftal en specialist van Athletic Skills Model, Rene Wormhoudt en KNVB docent Bart Logchies bij Baronie Breda, gevolgd. Mink Versluis blijkt een onmiskenbaar talent wat is opgevallen bij PSV Academy in Eindhoven. Versluis gaat wellicht een rol  spelen bij de verdere opleiding voor coaches en begeleiders. In combinatie met het komende convenant tussen PSV en de gemeente Meierijstad wordt een dergelijke opleiding voor coaches/begeleiders ongetwijfeld meegenomen.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl