Genieten van de Pieten

SCHIJNDEL - Hij staat er weer, de Pietenstal in Schijndel. De bewoners van Boschweg 67, Marius en Christien Verbruggen verzorgen elk jaar weer een gratis evenement voor iedereen. Vanaf de straat is de stal goed te zien en heel af en toe mag zelfs van dichterbij worden gekeken.

“Dat kan alleen onder toezicht”, vertelt Christien. “Met de Sinterklaasintocht was de poort de hele middag open en hebben we veel bekijks gehad. Door de speakers klinken vrolijke Sinterklaasliedjes en kinderen krijgen wat lekkers van ons. Vanwege het milieu en om kosten te besparen hebben we inmiddels veelal LED verlichting.”

Sinds acht jaar is de Pietenstal elk jaar te bewonderen in Schijndel. “Voorheen deden we dit in Hilversum ook altijd”, zegt Marius. “Het haalde destijds zelfs de krant dat wij gingen verhuizen en de stal dáár niet meer te zien zou zijn.” Na Sinterklaas wordt de stal omgebouwd tot Kerststal, waar het eigenlijk mee begonnen is. “Die stal kunnen we ook wel een paar weken eerder opbouwen zodat de Schijndelse bevolking er langer van kan genieten. Ik vind het ook belangrijk om het Sinterklaasfeest in ere te houden.” Christien vult aan: “De plek waar we wonen leent zich natuurlijk ook uitstekend voor zoiets, hier komen dagelijks veel mensen voorbij gelopen of gereden.”

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl