Nieuws van de Skèndelse Kwis

SCHIJNDEL - De voorbereidingen zijn in volle gang. Voor de zevende keer alweer staat de laatste zaterdag van het jaar in het teken van de Skèndelse Kwis. Op die dag zijn van 18.00 tot 23.00 uur heel veel Schijndelaren actief, zowel binnen- als buitenshuis. De organisatie blijft jaarlijks nieuwe impulsen geven aan de populaire quiz.

Frans van Hooft en Carli van Heeswijk zeggen dat ze geen lege antwoordvellen willen. “De Skèndelse Kwis moet voor iedereen toegankelijk zijn”, zegt Van Hooft. “Dus niet alleen voor de teams die gewend zijn om in de hoogste regionen te eindigen, maar zeker ook voor de andere deelnemers.” Inmiddels staat de teller op vijftig teams maar de mannen hebben er vertrouwen in dat er zeker nog een flink aantal bijkomen. “Dat is elk jaar het zo”, zegt Van Heeswijk. “Begin december komen veel inschrijvingen binnen. We zijn tevreden met 80 tot 100 teams, méér hoeft ook niet. De meesten van ons zijn ervaringsdeskundigen, we hebben eerst een paar jaar meegedaan alvorens we in de organisatie zijn gestapt. Ik denk dat dit goed is voor de quiz, wij weten waar teams tegenaan kunnen lopen.”

Nieuwe trofee
Dit jaar wordt een nieuwe trofee toegevoegd aan het prijzenpakket. “Afgelopen jaar is Maria van Hemmen overleden”, gaat hij verder. "Zij was een ongelooflijk fanatiekeling in het mee organiseren van de Skèndelse Kwis. Om haar te eren hebben we een nieuwe wisseltrofee bedacht. De invulling hiervan blijft nog even geheim. Maar het heeft sowieso te maken met sfeer en creativiteit, iets wat bij Maria hoog in het vaandel stond.”

Tipje van de sluier
Om de deelnemers een beetje op gang te helpen lichten de heren een ‘tipje van de sluier’ op. “Het reglement komt online te staan” vertelt Van Hooft. “En daar staan deze keer geen antwoorden in maar wellicht helpt het je wel weer ergens anders mee. In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben de teams elkaar dit jaar hard nodig. Het is dus verstandig om te weten van een paar andere teams waar hun thuishonk is, dat kan nog eens goed van pas komen. Dit heeft niks met kennis te maken. Of je nou bij de top 10 hoort of vaak ergens onderaan eindigt, dat maakt in dit geval niet uit.”

Start en finish
“En nu hebben we wel weer genoeg geheimen prijsgegeven”, lacht hij. “We hopen op weer een mooie editie van de Skèndelse Kwis met twee gezellige avonden voor alle teams. De eerste avond is zaterdag 29 december 2018 van 18.00 tot 23.00 uur. De tweede avond waarop de uitslagen bekend worden gemaakt is zaterdag 12 januari 2019. Start en finish zijn allebei bij ’t Spectrum.”

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl