Bart en Kylian geslaagd voor tweede Dan Taekwon-Do

SCHIJNDEL - Bart Hulsen en Kylian PenningS hebben hun tweede Dan Taekwon-Do examen bij Chong Do Kwan met goed gevolg afgelegd.
Diverse onderdelen kwamen aan bod, tijdens een pittig drie uur durend examen.
Er werden verschillende theorie vragen gesteld over diverse nieuwe aangeleerde technieken. Daarna werd er gestart met de Tul een gevecht tegen een denkbeeldige tegenstander. In een vast patroon dienen de deelnemers hun Tul te laten zien waarbij gelet wordt op bijvoorbeeld balans, kracht, ritme, ademhaling, techniek en meer. Iedere Tul bevat verschillende oefenvormen. Daarna kwam de stapsparring aan bod, hierbij wordt er in diversen stappen aangevallen met diversen hand en voettechnieken waar men zich tegen moet verdedigen, ook hierin zijn diverse vormen welke afgestemd zijn op het niveau van de examenkandidaat.
Ook de zelfverdediging ontbrak niet, diverse aangeleerde technieken uit de Tuls, dienden gebruikt te worden tegen realistische aanvallen, soms gewapend met slag of steekwapens. 
Ook dienden er diverse hand en voettechnieken uitgevoerd te worden tegen een partner of op diversen trapkussens, met verschillende variatie en kundigheid dienen deze technieken uitgevoerd te worden. Het examen werd afgesloten met diverse breektechnieken. Deze breektechnieken zijn de ultieme test of de techniek goed wordt beheerst.
Meer info over Taekwon-Do op www.chongdokwan.com 
 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl