Winterpark kijkt terug op succesjaar

SCHIJNDEL - Met meer dan tienduizend bezoekers in vier weken tijd werd het Winterpark dit jaar beter bezocht dan ooit. In dit succesjaar voor het Winterpark kwamen er 25 procent meer schaatsers.

“Dankzij een geüpgradede aankleding en een gevarieerd programma van een knutselmiddag voor kinderen tot discoschaatsen, ijshockey en een pub quiz. Er was van alles. Na zeven jaar organiseren kent ook iedere Schijndelaar het Winterpark”, zegt voorzitter Robert van den Brand.

Veghel on ice
Veghel heeft een grotere ijsbaan. Een nabije concurrent? “Nee, het bijt elkaar totaal niet”, vervolgt hij. “We hebben met hen ook afgesproken dat we geen scholen uit elkaars dorp uitnodigen voor schoolschaatsen. Scholen uit Sint-Oedenrode nodigen we allebei uit en die mogen zelf kiezen waar ze willen schaatsen. We werken ook samen met de ijsbaan in Uden, daar komen onze curlingstenen vandaan. We wilden ze eerst zelf maken maar dit is makkelijker. Op dinsdag organiseren wij altijd curling, zij doen dat op woensdag dus dat kan prima.”

‘Horecahuiskamer’
Van den Brand vindt vooral het contact tussen het Wintercafé en de ijsbaan leuk met ouders die hun kinderen kunnen zien door het glas. Deze horecahuiskamer is uniek, dat zie je niet snel.” Het Winterpark heeft in Schijndel een breed draagvlak met meer dan vijftig sponsoren en 108 vrijwilligers. “Mensen willen bij de winterparkfamilie horen. De afsluiting is ook altijd gezellig, het werd laat.” Het succes van dit jaar overtreffen wordt lastig. “We willen toch weer wat nieuwe activiteiten verzinnen en regelen voor op een paar ochtenden. Verder zijn er alleen details om te verbeteren. Volgende week evalueren we dit jaar en dan gaan we vanaf maart weer van voor af aan beginnen.”

Foute bingo en schaatsles
Het persoonlijke hoogtepunt van de voorzitter is de foute bingoavond op maandag. “Het was nog geen vakantie en toch zat het vol met 300 mensen! De opbrengst ging naar onze ouderenmiddag. Nu was er de gratis middag voor ouderen met een hapje en drankje en een smartlappenkoor. Ik vind het mooi om te zien dat mensen daar zo veel plezier aan beleven.”Elke zondagochtend van negen tot elf gaven twee leerlingen van het Elde college gratis schaatsles voor hun maatschappelijke stage. Dit was al vanaf het eerste weekend een succes. Die jeugd wordt zo opgevoed om te bewegen en te schaatsen. De trainers joegen zelf over het ijs en ze kwamen met het voorstel om niet achter een kassa te staan maar training te geven.” Het afbreken van de tent en de ijsbaan duurt ongeveer tot donderdag.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl