Open dag Anna Hospice

SCHIJNDEL/WIJBOSCH - Het nieuwe Anna Hospice van Laverhof hield afgelopen zaterdag een open dag. Alles is klaar om de eerste gasten te ontvangen in een aparte vleugel van het voormalig klooster Annahof, naast verpleeghuis St. Barbara. Vanaf maandag worden de eerste twee kamers bezet.

Het hospice staat open voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en een levensverwachting van minder dan drie maanden hebben. In het Anna Hospice zal de zorg gericht zijn op het begeleiden van het stervensproces door pijn- en symptoomverlichting met veel aandacht voor de emotionele verwerking. Bezoekers namen zaterdag de gelegenheid te baat om het nieuwe hospice te bekijken. “Je hoopt er nooit te komen, maar als het nodig is, is het fijn dat er nu een hospice in Schijndel is, dichtbij en vertrouwd, zodat je vaak op bezoek kunt.”

Huiselijk
Teamleidster Ellen van der Heijden toonde vol trots de drie kamers van het Anna Hospice die neutraal, maar toch warm en huiselijk zijn ingericht. Er is ruimte voor de gasten om eigen meubels mee te nemen, een favoriete stoel, een kastje. “Zodat het toch vertrouwd en als thuis voelt.” Ook is er gemeenschappelijke huiskamer, keuken en een grote binnentuin. Van der Heijden werkt samen met een team van deskundige artsen, verpleegkundigen en verzorgenden. Ook staan 25 vrijwilligers klaar om ondersteuning te bieden. Alles om de laatste levensfase zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl