Relatiegeschenken, hele kunst

MEIERIJSTAD - Namens de gemeente Meierijstad nam wethouder Menno Roozendaal woensdagmiddag 23 januari kunstwerken in ontvangst die in de toekomst gaan dienen als relatiegeschenken.

Wanneer de burgemeester of wethouders ergens worden uitgenodigd, hoort het er af en toe bij dat er een relatiegeschenk wordt gegeven. Gemeente Meierijstad heeft er voor gekozen dit door middel van kunst te doen.

Groene thema’s 
“Het college geeft de voorkeur aan kunstwerken met thema’s als fair trade, duurzaamheid en natuur”, zegt Roozendaal. 
De kunstenaars die de werken maakten, komen uit Meierijstad. Een daarvan is Annie Veldkamp, zij maakt vilten kunst. Dat is volgens haar puur natuur, warm en geluidsabsorberend. “Om stil van te worden.” De gemeente deelt die mening, want de actieve raadszaal in Sint-Oedenrode heeft wanden vol met geluidsabsorberende vilt van Veldkamp. 
Natuur is ook een inspiratiebron voor de andere kunstenares, Matilde Boelhouwer uit Veghel. Toch staat dat niet centraal in haar relatiegeschenk. “Wat Meierijstad verbindt, is dat het constant in beweging is”, aldus Boelhouwer. Daarom maakte ze een tegel waarop in de kleur roségoud een schommelend kind staat.

Fabriekswinkel Noordkade
De kunstenaars zijn verbonden aan de Fabriekswinkel in de Noordkade. Het doel van de winkel is professionele en diverse kunst dichter bij de mens te brengen. Er is daar ook een nieuwe kunstboekencollectie te bewonderen. 
Wanneer het eerste kunstrelatiegeschenk geschonken zal worden is nog niet bekend. 

Op de foto: In het midden wethouder Menno Roozendaal met naast hem de kunstenaars

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl