De Crazy P gaan er met het vaandel vandoor

SCHIJNDEL - De Crazy Pinternationals hebben met hun lied ‘Kwèèke in Schorsbos’ de hoogste score behaald en zijn de trotse winnaar van het Loet Woutersvaandel. De Dundraaiers met ‘Druk, druk, druk’ bleken een goede tweede. De derde prijs was voor de Geinstampers met ‘Schorsbos gevuul kunde nie leren’. In de Open Categorie waren de Kôie Keije de besten van de avond. Zij wonnen met ‘Ik ken alles hier in Schorsbos’ (op de melodie van Kafke – Springen) de Ik Willem Trofee.

Het zestigste Liekusfist telde veertien deelnemers. Negen in de originele categorie, met een zelfgeschreven tekst en melodie. En vijf in de Open Categorie, een eigen tekst geschreven op een bestaande melodie. Voordat presentatieduo Stef van Duijnhoven en Tom Berkers de avond startten werd Johan van Gerwen bedankt voor elf jaar presentatie Liekusfist. “Tijd voor verjonging”, aldus de oud-presentator. Nadat de winnaar van 2018, ’t Overschotje, Rock the Clock nog eens voor het voetlicht bracht, was het aan Toe Mar om het spits af te bijten. Gevolgd door De Neutjes, Big Band Schijndel, De Geinstampers, ’t Overschotje, De Ouw Prinsen, De Dundraaiers, De Crazy P en Net Nie. Daarna was het tijd voor de Open Categorie met naast flink wat jeugd ook enkele ‘oude rotten’.

Een meezinger vanaf de eerste tonen
De jury bestond dit jaar uit Astrid Kwaspe, Jan Gooijaarts, Pieter Siroen, Maikel de la Cousine en voorzitter Paul van den Oever. Aan hen de taak om de drie beste optredens in de Originele Categorie aan te wijzen. Deze drie zongen hun lied nog een keer waarbij de jury versterking kreeg van een zestal afgevaardigden uit de overgebleven groepen. Uiteindelijk bleek de inzending van de Crazy Pinternationals de meeste punten te scoren. Peter Hellings is samen met de Crazy P verantwoordelijk voor de tekst en muziek. Jan Buil verzorgde het arrangement. Volgens Van den Oever leek het in eerste instantie een gemakkelijke keuze maar bleken De Dundraaiers de winnaar toch flink op de hielen te zitten. Voor het gros van het publiek waren de Crazy P de terechte winnaar. “Het lied werd meteen omarmd door het aanwezige publiek”, aldus een carnavalsvierder uit de zaal. Leadzangers Peter Hellings en Jos van Rosmalen zorgden er samen met de backing vocals voor dat de hele zaal meezong. “Geweldig dit, en dan te weten dat ik drie weken terug nog niet verder was dan lalala”, lacht Hellings na afloop.

Muzikale creativiteit
Het lied van de Kôie Keije scoorde het hoogst in de Open Categorie. Voorzang was van Bente van Voorst en Anne Sleutjes. “We hebben vorig jaar eens aangekeken hoe het allemaal in zijn werk ging. Binnen onze scoutinggroep hebben we wel wat muzikale creativiteit. Vandaar dat we dit jaar voor het eerst mee hebben gedaan. Uiteraard zijn we super trots dat we gewonnen hebben”, aldus een blije Bente van Voorst.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl