Op de pedalen richting WK

SCHIJNDEL - Hij is nog maar acht jaar maar Justin van Uden stevent vastberaden op zijn doel af. Meedoen aan het Wereld Kampioenschap BMX (Bicycle Motocross, de X staat voor cross).Wekelijks traint hij samen met Personal Trainer Wesley van Veghel en daarnaast oefent hij ook een paar keer per week het fietsen zelf.

Als vierjarig jongetje zag Justin kinderen bezig op het crossbaantje voor zijn huis. “Dat wilde ik ook”, begint de fanatieke fietscrosser. “Toen ik twee was zat ik al op een quad maar op de fiets vind ik nog veel leuker.” Justin is begonnen bij de Schijndelse fietscrossvereniging FC d’n Urste maar inmiddels heeft hij deze club verruild voor FCC Wheels in Erp. Dit omdat hij hier meer uitdaging vond. “Ik oefen een paar keer per week in Erp. Van Ivo van der Putten (oud-topsporter fietscross, red.) leer ik om goed te starten, te springen en op mijn achterwiel te rijden.”

Zelfvertrouwen
Van Veghel is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen op sportgebied. “Ik train bij Justin onder meer conditie, kracht en alertheid. Bij BMX wedstrijden verschilt de afstand per parcours, dus je hebt de ene keer meer uithoudingsvermogen nodig dan de andere keer. Op een speelse manier probeer ik bij hem deze vaardigheden te verbeteren. Ook is belangrijk dat hij vertrouwen krijgt in zichzelf, en stevig op de pedalen staat. In april is het Europees Kampioenschap waar Justin ook aan meedoet. Maar het uiteindelijke doel is de WK van 22 tot en met 28 juli in Zolder (België).”

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl