Hou jij van warme kwarktaart?

SCHIJNDEL - Haalt Schijndel eindelijk de landelijke pers, gaat het over een vlaai!? En wat voor één? De boerenkool met worstvlaai! Hoe kom je erop, en – zo vraagt iedereen zich nu af - waar komt bakkerij van Doorn na de carnaval mee? Chocoladebollensoep? Petozzi cappuccino? Fondue Zoete Spekjes? (Het zijn maar een paar gratis ideetjes hè, mijnheer van Doorn. Wilt U dan wel mijn naam vermelden, als u weer bij Jinek bent?) 
Oh wacht, ik heb van de week ook een nieuw ijsje bedacht. Het is zo’n beetje de enige smaak die nog niet op de markt is en het heet: sardientje-sinaasappel-brie. Klinkt lekker, niet? Op de kerstmarkten van Olland en Boskant kun je ze over een klein jaartje gaan proeven. Ik verkoop dan ook mijn speciale BMW-contactsleutels-die-niet-passen, dé oplossing voor een beter milieu! Of wil je toch liever een potje strandcrème met de bijzondere naam Vliagra? Smeer dat op je vlieger en het ding blijft 5 uur in de lucht staan! Gegarandeerd! En als je dan toch bij mijn kerstkraam staat, geef dan meteen wat geld voor mijn nog op te starten filmproject: Back to the Führer, part One. Inderdaad, een Nazi Sciencefictionfilm.
Oké, ik ben niet de eerste die zo’n soort film bedenkt. Ergens in Zuid-Korea of Mauritanië is geheid ook iemand op dit lumineuze idee gekomen. Maar wie de eerste is, interesseert me niet zoveel. Weet je, de man die het wiel uitvond was slim … maar degene die de drie andere wielen erbij bedacht, die verdiende er pas echt geld mee. En zo zit het dus ook met die vlaai van bakkerij van Doorn. Het zit hem in de combinatie. 
De vijf leerlingen van het Eldecollege die vorige week voor de ouderen van het Rooise zorgcentrum Odendael kookten, snapten dat. Ze maakten spinazie-mosterd stamppot met slavinken en een warm kwarktaartje als dessert. Vooral dat laatste vond ik nogal bijzonder, een warm kwarktaartje!? Was dat de bedoeling, stond de verwarming te hoog of was de koelkast toevallig kapot? En de vraag is natuurlijk, wat vonden de oudjes van dat dessert? Zijn er veel toetjes over gebleven? Zo ja, hoe warm zijn die kwarktaartjes dan nu, ruim een week later?

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl