Hoptoer brengt Schorsbos in carnavalsstemming

SCHIJNDEL - De tweede Hoptoer van Schorsbos werd zaterdag onder heel wat betere weersomstandigheden gehouden dan de eerste in 2017. Waar het destijds sneeuwde leek het nu wel lente. Dit had tot gevolg dat mensen gemakkelijker van het een naar het ander 'hopten'. In tien Horecagelegenheden en het Bekkershuis waren gedurende de avond allerlei acts te zien en te horen. 

Van blaaskapellen tot play-backacts en van een politiek café tot tonpraten, van alles passeerde de revue. Carnavalsvereniging de Gineinders gaf samen met trio ‘De Drie Pilskes’ een voorproefje van de LaLaLa Aovond die zij gaan organiseren op de carnavalszaterdag. Na wat oefening had men de tekst (bestaande uit heel veel la la la’s) wel onder de knie. Zoals gebruikelijk bij de Gineinders, had deze groep veel moeite zich aan het tijdschema te houden en is het nog steeds zeldzaam om meerdere Gineinders op één locatie te zien. Bij het tweede optreden van de avond werden de Drie Pilskes gesteund door een tweetal Gineinders, een verbetering van 100 procent ten opzichte van het eerste optreden. De LaLaLa Aovond is pas op 2 maart dus er kan nog even geoefend worden.

Inhaken en meezingen
Ook het Bekkershuis was een stop van de Hoptoer. Hier traden Sweet Sixty, ToeMar en de Dundraaisters op. Sweet Sixty, een band bestaande uit vier zingende dames begeleid door vier muzikale heren, bracht met veel verve hun liedjes uit de jaren 50 en 60, liedjes waar de bewoners van het Bekkershuis volop van genoten en die luidkeels meegezongen werden. 

Bij de Hopbel werd het podium ook regelmatig betreden. De Crazy Pinternationals zongen hun winnend carnavalslied 'Kwèèke in Schorsbos'. Ook de Koie Keije waren weer van de partij met hun 'Ik ken alles hier in Schorsbos'. Verder een aaneenschakeling van muziek, playback en ander vertier. 
Op ludieke wijze brachten Pumps en Poederdozen onder leiding van Jeanne Bosmans een aantal liedjes over 'vrouwelijk ongemak' en ander 'leed'.

Verrassing van de avond
Het meest besproken onderdeel van De Hoptoer was toch wel Scha-la-la-lagerij NetNie van Rooi. Gevestigd in de voormalige winkel van Slagerij van Rooij aan de Hoofdstraat. De etalage van de slagerij was voorzien van een aantal dubieuze etenswaren welke vrijkomen bij het slachten van runderen en varkens. Hersens, longen, een hart, milt en andere organen lagen uitgestald in de vitrine. Bezoekers konden een muziekverzoek indienen, gekozen kon worden van een lijst met daarop een aantal Duitse Schlagers. Daarbij kreeg men een consumptie (meestal een pul gevuld met bier) en een paar plakjes worst, 'of ge worst lust'. Dat elk schaaltje voorzien was van een dode vlieg (gelukkig een plastic exemplaar) mocht de pret niet drukken. Het was behoorlijk druk in het niet zo heel ruime winkeltje, de feestvierders weken zo nu en dan uit naar buiten, alwaar een heuse polonaise ontstond. Het geld wat NetNie heeft ontvangen met deze ludieke act, komt ten goede aan het Krek Wa Anders Bal. Komende zondag wordt pas bekend gemaakt hoeveel dat is. Vincent van den Oetelaar van NetNie: "Ik ben zelf van beroep slager en heb mooi op voorhand die speciale 'vleeswaren' kunnen verzamelen. Toen we bij de eigenaar van het pand, Walter van Rooij en zijn echtgenote, gingen informeren of ze bereid waren om hun pand hiervoor te lenen, waren we blij verrast. Alletwee waren erg enthousiast en we hebben dan ook alle medewerking gekregen."

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl