Artiesten slaan handen ineen

SCHIJNDEL - Voor het jaarlijkse Krek Wa Anders Bal staat er dit jaar wat bijzonders op het programma. De artiesten: Theo van Veghel, Peter Hellings, René Ulehake, Arno Sloot en Arnold van Osch maken er al jaren een geweldige middag van voor gehandicapten met hun optredens. De mannen hebben hun handen ineen geslagen voor het Krek Wa Anders Bal. “Zo’n fantastisch initiatief met een bijzonder publiek verdient ook iets speciaals”, vertellen de mannen enthousiast. Het Krek Wa Anders Bal dat ieder jaar op de zondagmiddag voor carnaval plaats vindt, staat al een jaar van te voren geblokt in hun agenda’s.

Afgelopen zomer zijn de zangers vaker bij elkaar gekomen om samen een speciaal lied te maken en op te nemen voor het Krek Wa Anders Bal. Het resultaat: ‘We bouwen een feestje’. De artiesten gaan op zondagmiddag 24 februari in De Heerenmeester live het nummer samen zingen en de CD presenteren. De CD bevat ook nummers van de artiesten zelf. “Het is een geweldige CD om lekker mee te zingen.” Vertelt Mascha van Drunen. Samen met Ria van Deuren is zij de hoofdorganisatie achter het Krek Wa Anders Bal en bijbehorende Club van 100. “Wij zijn enorm blij met wat deze artiesten allemaal al voor ons gedaan hebben en nu dit geweldig nummer, het is gewoon fantastisch!”

Frisse wind
Theo van Veghel kan zich niet meer herinneren wanneer hij voor het eerst optrad bij het Krek Wa Anders Bal. “Toch zeker al bijna twintig jaar. Ik vind dit geweldig om te doen. De dankbaarheid die die mensen uitstralen, dat is het mooiste wat je als artiest mee kunt maken. Ze kennen je ook allemaal inmiddels, we zijn een soort idolen geworden. Het lijkt wel alsof ik Frans Bauer ben wanneer ik de zaal inkom. Ik realiseer me ook steeds meer hoe gelukkig je bent wanneer jijzelf maar ook je gezin in een goede gezondheid verkeren.” Ook René Ulehake staat zondag met veel plezier op het podium. “Je moet ze maar eens zien lachen en feesten, dat is echt geweldig. De middag is voor alle ‘mensen met een mogelijkheid’, wat ik een veel betere benaming vind dan ‘mensen met een beperking’.” Alle artiesten treden belangeloos op, wat volgens de mannen de kracht is van dit evenement. “De laatste paar jaar waait een frisse wind door het carnavalsgedruis”, zegt Van Veghel. “Met een aantal nieuwe clubs leeft carnaval weer meer onder de jongere mensen.”
De heren hebben er zin in en beloven er zondag een waar feest van te maken. “Vrijwilligers zijn overal nodig, in allerlei vormen. Zingen is het enige wat wij kunnen, ik althans. Dus dat doen we dan ook”, besluit Van Veghel lachend.

De CD is te koop voor 5 euro tijdens het Krek Wa Anders Bal en bij Jan van Roessel. De opbrengst gaat naar de Club van 100. De Club van 100 bestaat uit personen/verenigingen/bedrijven die het Krek Wa Anders Bal een warm hart toe dragen en financieel ondersteunen.


Voor meer informatie: kijk op clubvan100@geminteraod.nl  

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl