Vudel - Het Skoefelscafé

VEGHEL - Het Skoefelscafé maakt voor het vijfde jaar deel uit van het grote Vudelfeest op vrijdag. Na twee jaar op de Knokert gingen ze er even tussenuit. De afgelopen drie edities op de Noordkade gaven ze wel acte de préséance. Het dak ging er telkens af. Geen verrassing dus dat de organisatie ze dit jaar weer een eigen area heeft gegeven.

De Skoefels gaan terug tot het jaar 2006. Destijds was het een vriendengroep die ieder jaar meedeed aan de optochten in de regio. Inmiddels richten de Skoefels al hun pijlen op het café tijdens Vudel. Thijs van Veghel, lid sinds 2007, legt uit hoe dat komt. "De animo voor het bouwen van wagen werd steeds minder. Een heleboel actieve leden gingen op kamers en hadden minder tijd om te bouwen. Wellicht beginnen we over een paar jaar weer. Al is het in Veghel wel moeilijk om een loods te vinden. Té moeilijk als je het mij vraagt", stelt Thijs. Op dit moment zijn er nog zo'n tien Skoefels actief. Zij zijn samen verantwoordelijk voor het café tussen de Koekbouw en de Afzakkerij. "Het is het grootste en gezelligste café van Vudel. Ieder jaar lijkt het aantal bezoekers bij ons te stijgen. Het voordeel aan het podium is dat iedereen er terecht kan. Zowel qua opbouw als qua muziekgenres", laten ze weten.

2.5 kilometer aan vlaggetjes
De opbouw van de area wijkt niet veel af van vorige edities. De dj's worden dus weer omringd door het publiek en door de brede opzet kunnen de Skoefels veel bezoekers kwijt. De aankleding verandert wel. Thijs: "Elk jaar veranderen we wel iets. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld een 'plafond' dat bestaat uit 2.5 kilometer aan vlaggetjes", verklapt Thijs. Verder worden de bezoekers eigenlijk getrakteerd op alles wat ze van de Skoefels gewend zijn. "Een shitload aan gekkigheid. Van kerstmutsen tot papieren feesthoedjes en van alles wat opblaasbaar is tot een beachvolleybaltoernooi."

Steven Harks
De line-up biedt voor ieder wat wils. Glenn de Vocht en Jeroen Janssen hebben hun USB-stick weer uit het vet gehaald met de hitjes van de eerste Skoefelsbus. Tom Hendriks draait een half uur Schlagermuziek terwijl dj Zany hardstyle beats door de ruimte pompt. Nick Hendriks en Inge Ketelaars verzorgen kerstmuziek en Veghels nieuwste popster Steven Harks zingt zijn eigen repertoire. Thijs begint te lachen: "Snap je nu dat iedereen bij ons terecht kan? Dj Joey en dj Jurgensen draaien de laatste 2.5 uur vol met carnavalskrakers en bekende hitjes. Zij hebben vroeger ook altijd bij ons op de wagen gedraaid."

Grote Bingoshow
Het Vudelfeest heeft verder nog vier area's. Thijs is ook daarbij betrokken als eindbaas van Vudel. "De mainstage in de Koekbouw kent iedereen wel. De Afzakkerij wordt overgenomen door Nel's Schuurcafé en in de NPF-toren kunnen de techno-liefhebbers terecht." Bij DIS kan men naast eten onder andere bingoën tijdens de Grote Bingoshow. "Van 20.00 uur tot 03.00 uur zetten we met zijn allen de Noordkade op zijn kop. Vudel is en blijft een geweldig feest", besluit Thijs.
Kaartjes kopen? Helaas, Vudel is zowel donderdag als vrijdag hartstikke uitverkocht.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl