Ons Grut en de Buurtappkes zijn er (bijna) klaar voor

SCHIJNDEL/WIJBOSCH - De spanning en voorpret zijn in volle gang. Zaterdag doen zo’n tweehonderd kinderen mee aan Jeugdoptocht Schorsbos. DeMooiSchijndelKrant bezocht twee clubjes die ‘meedoen voor de lol, maar winnen is toch ook wel leuk’.

In de Pastoor van Vroonhovenstraat zijn De Buurtappkes druk met verven, knippen en buiten spelen. In de stralende zon wordt het uiteindelijke resultaat langzaam maar zeker zichtbaar: ‘Da gekwek zijn we zat’. De groep doet dit jaar voor de zesde keer mee. De gezinnen kennen elkaar via school en wonen allemaal in Wijbosch. De kinderen krijgen veel hulp van ouders. Zij zijn vooral bezig met de wagen zelf, de kinderen maken de versieringen. Robbe (10 jaar) zegt: “Wij zijn nu eendjes aan het schilderen in de Schorsbosser kleuren, allemaal gekwek dus.” Tijs (ook 10 jaar) vult aan: “Vorig jaar hebben we de tweede prijs gewonnen, nu willen we winnen. Maar als dat niet gebeurt zijn we ook blij hoor.” Geert Schrijvers is een van de volwassenen die zich inzetten voor de groep. “We hebben in december het denkwerk gedaan en nu bouwen we een paar weekenden met de kinderen samen. Om het onszelf wat gemakkelijker te maken gebruiken we bijvoorbeeld een pop van vorig jaar. Nieuw likje verf erop en nog wat aanpassingen en hij kan weer een ronde mee.”

Positief over lespakket
‘Ons Grut kwekt bla bla bla’ is het motto van loopgroep Ons Grut die in de Mgr. van de Venstraat aan het werk is. Zij gaan terug in de tijd zegt Petra van den Boogaard, de kinderen gaan (kleine) zakjes met daarin snoep uitdelen aan de kinderen die langs de kant staan zaterdag. “Dat nostalgische vinden wij als papa’s en mama’s ook leuk”, lacht ze. “Het thema Schorsbos kwekt vinden we heel leuk, het past wel bij onze kinderen.” Ons Grut is een loopgroep van 26 kinderen en 18 volwassenen. “Maar we nemen ook een bolderkar en bakfiets mee. Die kun je nu nog niet zien want die bouwen we zaterdag pas op”, gaat Petra verder. De groep loopt zondag tijdens de grote optocht niet mee. “Onze jongste deelnemer is pas twee, de afstand van de optocht in Wijbosch is meer dan genoeg voor die kleintjes.” Lucy (8 jaar, zaterdag wordt ze 9) “We doen mee voor de gezelligheid maar we zijn ook fanatiek en willen graag winnen.” Sanne van Esch is naast begeleider van Ons Grut ook lid van de Jeugdoptocht Commissie. “Het is goed om te zien dat carnaval weer meer leeft bij de jonge gezinnen. Het lespakket over carnaval wat dit jaar is uitgebracht heeft hier zeker aan bijgedragen.”

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl