De Plekkers gaan er met de dorstvlegel vandoor

SCHIJNDEL - In een rechte lijn trok de optocht zondag door Schorsbos, van zuid naar noord. Met zo’n 35 loopgroepen, muziekskes en grote wagens was het weer een heel bekijks voor het publiek dat veelal onder grote paraplus de optocht gade sloeg. CV de Plekkers kwam met een recordlange 33 meter lange wagen, dit om hun 11 jarig jubileum te vieren. Verder werd er veel gekwekt, waren er bezige bijen, werd er gebeden en gebakken. Kortom er werd weer een skôn feestje gebouwd in Schorsbos.

Halverwege de route stopte het met regenen en konden de laatste kilometers droog worden afgelegd. Op het pleintje op de Boschweg volgde om ongeveer 17.00 uur de prijsuitreiking. De Plekkers wonnen naast de eerste prijs praalwagens ook de Wisselromkan, voor meest carnavaleske act, en de Jos van Dinther bokaal, voor de beste bouwer.

Net Nie werd door de jury als beste van de grote loopgroepen aangewezen en Bernadette en Wilma werden eerste bij de kleine loopgroepen. Bij de jeugd tot en met veertien jaar was de eerste prijs voor De Germinteraod/Raodwachters. Zij hebben met hun trein, gebouwd door de Schijndelse basisschoolkinderen, ervoor gezorgd dat eigenlijk álle kinderen gewonnen hebben. 

Voor alle uitslagen: kijk op www.schorsbos.nl/uitslag-optocht 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl