Harmonisatietraject sport Meierijstad succesvol afgerond

MEIERIJSTAD - Het college van de gemeente Meierijstad heeft het meerjarig beeld over de harmonisatie van sporttarieven en -subsidies en de oplossing voor enkele bijzondere situaties vastgesteld.

Hiermee is een nieuwe basis gelegd voor de huurtarieven van sportaccommodaties en de subsidies die sportverenigingen kunnen verwachten. Zo weten de sportverenigingen waar ze aan toe zijn. Dit betekent dat, na een intensief traject, de harmonisatie in de sport is afgerond.
Gezien de grote verschillen in de tariefstelling en subsidies in de voormalige gemeenten Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode, was de sportharmonisatie een flinke klus. Samen met de Sportraad Meierijstad en de sportverenigingen is gezocht naar passende oplossingen. Eerder zijn door de gemeenteraad hiervoor al kaders vastgesteld in de sportnota ‘Sportief in beweging’ en nam het college een besluit over de nadere regels sporttarieven en –subsidies.

Maatwerk
Met de meeste verenigingen zijn afspraken gemaakt overeenkomstig de kaders in de sportnota die door de gemeenteraad zijn vastgesteld. Tijdens het harmonisatieproces kwamen ook enkele bijzonder situaties van sportverenigingen naar voren. Zo bouwden vlak voor de gemeentelijke fusie RKSV Rhode en SCMH zelf hun kleedaccommodatie, zonder steun van de gemeente. Aan de gemeenteraad wordt nu voorgesteld om de kleedaccommodatie van Rhode over te nemen. Aan SCMH wordt een bijdrage voor de bouw van hun kleedlokalen verstrekt. Daarnaast wordt aan de gemeenteraad voorgesteld om ook de kleedaccommodaties en velden van de hockeyverenigingen VMHC Geel Zwart en MHC Sint-Oedenrode over te nemen, op wens van beide verenigingen. Hiermee komt wethouder Coby van der Pas tegemoet aan de belofte om maatwerk toe te passen wanneer nodig.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl