KEG expo 'Verlangen en Avontuur'

SCHIJNDEL - Zaterdag 16 maart om 16 uur wordt de overzichtstentoonstelling van beeldend kunstenaar Henk Van Rooij geopend en vindt de presentatie plaats van zijn monografie 'Verlangen en Avontuur'. De expositie is te zien in de KEG EXPO tot en met 3 mei.

Toen Henk van Rooij in 2014 overleed, had hij een ruim vijftigjarige kunstpraktijk achter zich.
Zijn weduwe en een aantal vrienden/collega’s zetten hun schouders onder de realisering van een monografie en dankzij een geslaagde crowdfunding actie, diverse sponsors en de subsidiëring door enkele fondsen kon het boek ook daadwerkelijk tot stand komen.

Henk van Rooij was een graag geziene gast bij KEG Schijndel, zowel als exposant en deelnemer aan verschillende projecten, maar ook als bezoeker van de tentoonstellingen. Het lag daarom voor de hand deze kunstenaarsgroep om medewerking te vragen bij het presenteren van het boek en een overzichtsexpositie van zijn werk.

Tijdens zijn kunstenaarsloopbaan ontwikkelde Henk van Rooij zich van schilder tot beeldhouwer.
Deze geleidelijke ontwikkeling wordt in het boek stapsgewijs behandeld en ook de tentoonstelling laat de verschillende stadia van zijn kunstenaarschap zien. In het boek wordt tevens aandacht besteed aan het tijdsbeeld, de protestperiode en de rol die Henk van Rooij daarbij gespeeld heeft. Het boek is te koop voor 35 euro.

De tentoonstelling is te zien van 16 maart tot en met 3 mei 2019 in de KEG EXPO in ’t Spectrum. 
Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl