Landelijke Opschoondag

SCHIJNDEL - Zaterdag 23 maart is het weer tijd voor de Landelijke Opschoondag. Op deze dag is er extra aandacht voor het opruimen van zwerfafval. Ook in Meierijstad zijn via www.schoonopdekaart.nl al tientallen initiatieven aangemeld om samen de handen uit de mouwen te steken. Na afloop kunnen de zwerfafvalrapers hun zakken zwerfafval gratis afleveren bij de milieustraat in Schijndel, Veghel of Sint-Oedenrode.

De gemeente stelt gratis afvalzakken, veiligheidshesjes en afvalgrijpers beschikbaar en haalt na afloop het verzamelde zwerfafval op verzoek gratis op. Als zwerfafvalrapers van deze services gebruik willen maken, kunnen zij dit tot en met dinsdag 19 maart bij de gemeente melden via een e-mail aan afval@meierijstad.nl.

Betrokken inwoners
Wethouder Harry van Rooijen is trots op alle inwoners die aan de slag gaan: “Zwerfafval is een doorn in het oog van heel veel inwoners en heel slecht voor het milieu. We ergeren ons aan de vele blikjes, flesjes en soms volledige vuilniszakken die we tegenkomen op straat. Nu zijn er gelukkig steeds meer mensen die daadwerkelijk iets willen dóen aan dit afval, waarvan niemand zich eigenaar voelt. Zo houden we het samen leefbaar”.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl