Wanneer komt primeminister May naar Schijndel?

SCHIJNDEL - Vanaf het moment dat je smeer aan je handen hebt, krijg je kriebel aan je neus. Net nadat je in de berm van een snelweg hebt staan plassen, doemt er rechts ineens een parkeerplaats op, en een kapot apparaat werkt niet, tót je het aan iemand laat zien om het te repareren. Zo gaan die dingen nou eenmaal. Het zijn Murphey’s wetmatigheden. Je weet dat het onherroepelijk gaat gebeuren maar als de ellende zich eenmaal voltrekt baal je toch. Je zult drie maanden op zwangerschapsgym zitten proefpuffen … en dan een keizersnee krijgen. Of je zult je hele leven lang geen moer hebben verdiend …en bij het graven van je graf vinden ze olie. Of nog erger: peperdure cocaïne verliezen op het moment dat het begint te sneeuwen. 
Shit happens, om met de Engelsen te spreken. Schijndel kan daar trouwens ook over meepraten, en dan doel ik uiteraard op het drama met dat kutgras (eh … sorry, ik bedoel) kunstgras. Die soap krijgt inmiddels Brexit-achtige proporties. Order! Order! 
Voor de Schijndelaren die het afgelopen jaar onder een stoeptegel van de Markt of een biels van het Duits lijntje hebben gelegen, zal ik het in het kort even uitleggen: Avanti ’31 en WEC hebben afgelopen zomer nieuw revolutionair kutgras (hè jakkus, excuus, nou schrijf ik het toch wéér fout) kunstgras gekregen, maar hebben vrijwel alle wedstrijden moeten cancelen omdat het spiegelglad blijkt te zijn, zeker als ze het met de, speciaal voor dat gras aangeschafte peperdure sproeiers, nat spuiten. In Wijbosch ligt er al een aanvraag van de Bossche ijshockeyclub Red Eagles of ze komende zomer op het trainingsveld van WEC mogen komen trainen. En ik heb begrepen dat de lijnentrekker van Avanti sneeuwkettingen onder zijn kalkwagentje heeft laten leggen, maar onlangs toch nog bij de cornervlag onderuit is geschoven. Ik zou zeggen, een rode kaart voor FieldTurf, de leverancier van het bewuste kutgras (nondejuu!) kunstgras! Maar de gemeente en de clubs denken daar vreemd genoeg heel anders over. Die geloven nog steeds in de belofte van FieldTurf dat er op 1 augustus aanstaande 'een prima bespeelbaar grasveld' zal liggen. Ja, ja, geleufde gij’t? Mijn idee: plaats bij een ander bedrijf een totaal nieuwe order. Order! Order! Order!

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl