André van den Warenburg nieuwe Koning Gilde Crans Meierijstad

SCHIJNDEL - Zesenvijftig schoten waren er maar nodig om de houten vogel naar beneden te halen. Het lukte André van den Warenburg van Gilde Sint-Joris uit Sint-Oedenrode om de nieuwe Gilde koning van Meierijstad te worden.

De dag begon met een korte optocht naar de gildeaccommodatie van Gilde Sint Catharina en Barbara te Schijndel, waar het Koningschieten plaatsvond. Helaas kon het Gilde Sint Barbara van Veghel, vanwege het overlijden van een gildebroeder niet meedoen. Het is bij de meeste Gilden, gebruikelijk om niet deel te nemen aan interne of externe gildeactiviteiten als een gildelid is overleden. De hoofdman van het Schijndels Gilde heeft een minuut stilte gevraagd om de overleden gildebroeder te herdenken. Vervolgens was er een korte toespraak van burgemeester Kees van Rooij, tevens beschermheer van de Meierijstad Gilden. Hij zou het fijn vinden als de Gilden van Meierijstad naar zijn oude woonplaats in Limburg willen gaan voor een verbroedering met de schuttersgilden aldaar. Na een vendelgroet van de Gilden, konden de voorronden beginnen. Er gingen van elk Gilde vijf leden door naar de finale. Het lukte André van de Warenburg dus om de nieuwe Koning van Meierijstad te worden.

Wisselschild Jeu de Boules
Tevens ging van elk Gilde één team het Jeu de boulesspel spelen. uiteindelijk ging het Gilde van Schijndel en Erp naar de finale. Het Gilde Sint Catharina en Barbara uit Schijndel wist de wisseltrofee te bemachtigen. Volgend jaar wordt het verboederingsfeest in Sint- Oedenrode gehouden. Het was weer een zeer geslaagde dag met een zonnige en gezellige afsluiting.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl