Coalitie gaat verder met ‘Team 6’

MEIERIJSTAD - De overgebleven coalitiepartijen kiezen voor ‘Team 6’ als coalitiepartner. Dat maakte Johan van Gerwen (CDA) woensdagavond bekend. Daarnaast legt Eric van den Bogaard zijn functie als wethouder neer en gaat de coalitie verder met vijf wethouders.

De partijen CDA, VVD en PvdA en Team 6 gaan verder als coalitiepartners, dat laat Johan van Gerwen (CDA) weten. “Ze hebben het vertrouwen in elkaar én in goede samenwerking met elkaar uitgesproken.”Volgens de fractievoorzitter van de grootste partij was er met ‘Team 6’ meer onderlinge chemie aanwezig dan met LOKAAL Meierijstad. Beide partijen komen voort uit de opgesplitste partij Team Meierijstad.

Loyaliteit
Hoewel hij het betreurt, legt na Eus Witlox nu ook Eric van den Bogaard zijn functie als wethouder neer. Hij zegt in eerste instantie steeds loyaliteit gevoeld te hebben bij de fractieleden van Team Meierijstad en het te betreuren dat er een breuk is ontstaan in de partij. “Beide partijen zijn min of meer concurrenten geworden en dat maakt het lastig om bij beide partijen mijn loyaliteit te leggen. Hoewel het een moeilijke keuze is, wil ik mijn persoonlijke integriteit voorop stellen en open, eerlijk en transparant zijn. Mijn loyaliteit ligt bij de nieuwe partij LOKAAL Meierijstad.”

Rik Compagne
Mari van der Aalsvoort, fractievoorzitter van de nog naamloze partij ‘Team 6’, zegt dat hij en de hele fractie tevreden zijn over het proces. Hij laat weten het aftreden van zowel Witlox als Van den Bogaard te betreuren, maar te respecteren. Van der Aalsvoort ziet in Rik Compagne een goede kandidaat-wethouder voor de portefeuille sociaal domein. “Ondanks dat Rik Compagne nog geen ervaring heeft als wethouder, is hij wel al vele jaren actief in het openbaar bestuur, waarvan hij de laatste jaren werkzaam was bij de gemeente Vught als regisseur leefbaarheid en ontwikkeling.” Op zijn vroegst wordt Compagne in juni geïnstalleerd.

Vijf wethouders
Hoewel er volgens Van Gerwen ook redenen zijn om verder te gaan met een college van zes wethouders - zoals onder meer zichtbaarheid bij inwoners- , is er mede door de geluiden van de oppositie en de maatschappij gekozen om door te gaan met vijf wethouders.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl