Sjef en An van Roosmalen vieren diamanten bruiloft

SCHIJNDEL - Het feest is inmiddels achter de rug. Zondag 5 mei vierden Sjef (85) en An (88) van Roosmalen-van Baast dat ze zestig jaar geleden zijn getrouwd. Met zo’n zeventig gasten waaronder het eigen gezin.

Zoals heel veel stellen uit die tijd hebben de twee elkaar leren kennen op de kermis. “In Esch, op het ‘varkensweike’ stond die danstent”, vertelt de uit Haaren afkomstige An. Wijbosschenaar Sjef vroeg haar ten dans en van het een kwam het ander. “Ik bracht haar ’s avonds naar huis en toen was het áán, vanaf die dag waren we een stel.” Na een paar verkeringsjaren zijn ze getrouwd op 5 mei 1959. “In het café”, gaat Sjef verder. “Ik weet nog dat de muzikanten met een piepklein autootje kwamen, daar zaten naast henzelf ook alle instrumenten in.”

Goeien aard thuis
Het echtpaar kwam in Schijndel in de Molenstraat wonen, daar wonen ze nu nog steeds. Vier kinderen werden er geboren, Gerrie, Marian, Rien en Hannie. Inmiddels zijn er ook tien kleinkinderen. Sjef was altijd heftruckchauffeur en in zijn vrije tijd was hij vaak bezig in de tuin. “Dat doe ik nog steeds graag, weliswaar met een beetje hulp van onze Gerrie en zo nu en dan een tuinman. Verder had ik niet veel hobby’s, ik ben altijd graag thuis geweest. Daar had ik ‘goeien aard’ zeg maar.” Voor An was het gezin en het huishouden het allerbelangrijkste in haar leven. “Ik hield ervan om mijn huis schoon, netjes en gezellig te maken. Ik had plezier in lekker koken en maakte zelf de kleding voor de kinderen, daar had ik mijn handen vol aan. Aan hobby’s buitenshuis heb ik nooit behoefte gehad.” Tijdens het feest op zondag speelt er ook muziek. Zelf een dansje wagen zit er voor het diamanten paar niet meer in. “We kunnen wel kijken naar andere dansende mensen, en daar van genieten”, besluit An.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl