Hippies en Dolle Mina’s terug in Schijndel

SCHIJNDEL - Deze zomer keren de hippies en de Dolle Mina’s terug in Schijndel. Daar gaat de Boschwegse Toneelgroep voor zorgen in 'Zommer ’69'. Wanneer je het over de jaren ‘60 hebt, dan kun je niet om de hippies en Dolle Mina’s heen. Die groeperingen zijn zo verweven met deze periode dat ze ook nadrukkelijk in Zommer ‘69 aanwezig zijn.

De hippies, gespeeld door Robin Schellekens, Wieneke Bolwerk, Jules Smetsers en Peer Lomans, zijn binnen de toneelgroep de jeugdige spelers. Zij hebben nu zelf de leeftijd van de hippies destijds, in 1969. Op het moment dat bij de rolverdeling duidelijk werd dat zij de hippies gingen spelen, waren ze dolenthousiast. “Iedereen heeft wel een beeld bij de hippies van toen. En die kleren, hoe gaaf is dat.” Robin Schellekens en Wieneke Bolwerk vinden het in ieder geval te gek. “We verkeren regelmatig in hogere sferen, zullen we maar zeggen en dat is ook leuk.” De twee hebben er zichtbaar plezier in. “De muziek uit die tijd is echt geweldig, zelfs wij kennen bijna alle nummers en hét festival Woodstock was in 1969.”

Dolle Mina is een heel andere beweging die eind jaren ‘60 steeds sterker opkwam. Vrouwen die hun plek opeisten in de maatschappij. “En terecht”, zegt Wendy Rutten. Samen met Angela Versteegh en Saskia de Vroomen zijn zij de Dolle Mina’s in Zommer ’69. “Wij zijn steeds bezig om de vrouwen op de camping te overtuigen. Leuk is dat we de leus ‘Baas in eigen buik’ op deze camping bedenken” aldus Versteegh. De Vroomen lachend; “Je snapt natuurlijk wel dat wij de hele tijd in de clinch liggen met de conservatieve gewone mannen op de camping, die vinden het maar niks!”

Een uitdaging bij de hippies en Dolle Mina’s is dat hun kleding perfect moet aansluiten bij het tijdsbeeld van 1969. Beide groepen hadden enorm vrije denkbeelden. Om dat beeld goed neer te zetten is de kleding heel belangrijk en dit wordt zorgvuldig samengesteld door Ans Keetels en Monic van der Heijden. Ze zijn al jaren verbonden aan de Boschwegse Toneelgroep en ieder jaar komen ze weer met geweldige creaties. De hippies en de Dolle Mina’s zijn er in ieder geval ook nu weer heel erg blij mee. En waar ze het allemaal over eens zijn is dat je veel fijner speelt als de kleding bij je past en lekker zit. ”Laat dat maar aan Ans en Monic over, dan komt het zeker goed”. En weg zijn de toneelspelers weer, want er moet ook gerepeteerd worden.

Voor Zommer '69 is de Boschwegse Toneel Groep nog op zoek naar figuranten. Ben je ouder dan achttien jaar en lijkt het je leuk om hieraan mee te doen? Voor meer informatie en/of aanmelden: stuur een e-mail naar info@boschwegsetoneelgroep.nl

Hippies en Dolle Mina’s in Schijndel, het gaat echt gebeuren!

De voorstellingen zijn 20-21-22-23 juni 2019 en 27-28-29 juni 2019 op de locatie aan de Rooiseheide 10 in Schijndel

Kaarten kosten 15 euro per persoon en zijn te bestellen via www.boschwegsetoneelgroep.nl  of bij Tabaktief Jan van Roessel. 

De tribunes zijn overdekt dus het publiek zit hoog en droog.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl