Help het Dierenparkje Plein

SCHIJNDEL - Het ligt er prachtig bij, het Dierenparkje Plein. Onlangs is tijdens de jaarlijkse vrijwilligers dag NLdoet flink wat opknapwerk verricht. Vooral voor gezinnen met (kleine) kinderen uit de buurt is het parkje een leuk uitstapje.

Bij het Dierenparkje Plein zijn een aantal vrijwilligers dagelijks bezig om de dieren te verzorgen en het parkje netjes te houden. Ze krijgen wat subsidie maar daar kunnen ze niet alles van bekostigen. “Gelukkig zijn onze kippen enthousiaste leggers”, zegt Annette Adams. “Ook kopen we eieren in bij de Kakelhoeve in Oirschot. Deze honderd procent biologische scharreleieren worden verkocht voor een klein prijsje, 1,50 euro. Deze inkomsten zorgen ervoor dat we nét dat beetje extra kunnen doen.”

Gratis winkelen
“Anderhalve euro voor een doosje eieren, het is niet veel, in de supermarkt zijn ze duurder”, vult Marij van der Rijt aan. “Maar het gebeurt steeds vaker dat de eieren zonder te betalen meegenomen worden, of er wordt veel te weinig geld in het potje gestopt. Laatst had iemand maar liefst twaalf doosjes eieren meegenomen.”

Eierautomaat
Het liefst willen de vrijwilligers een eierautomaat plaatsen om dit soort praktijken in de toekomst te voorkomen. “Zo’n automaat kost minimaal 2500 euro en dat hebben we natuurlijk niet”, aldus Annette. “Nu hebben we het idee opgepakt om een inzamelingsactie te houden om zo aan het bedrag te kunnen komen. We zetten een graadmeter neer waarop de stand wordt bijgehouden. Hopelijk hebben we het bedrag snel bij elkaar. We zijn blij en dankbaar met elke euro die binnenkomt.”

U kunt een bedrag overmaken op onderstaand rekeningnummer: 
IBAN NL19 RABO 0328 0658 38 
t.n.v. C.J. Thieme-Krüs 
t.b.v. Dierenparkje Plein o.v.v. Eierautomaat

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl