Bellen met de burgemeester

MEIERIJSTAD - Burgemeester van Rooij geeft in het wekelijks belmoment aan dat het wederom een interessante week is geweest. Hij heeft zich verdiept in handhaving en mocht twee interessante bedrijven bezoeken. Daarnaast roept onze burgervader op om 23 mei te gaan stemmen voor de Europese Verkiezingen.

Slimmer handhaven
Van Rooij zat deze week aan tafel met de voorzitter van de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN). De ODBN voert taken uit op het gebied van Vergunningen, Toezicht en handhaving en geeft op deze terreinen advies aan bedrijven en gemeenten. Ook werkt de instantie aan innovatie en ontwikkeling. “Daarom hebben we vooral gesproken over hoe we in de toekomst slimmer kunnen handhaven. Nu werken we nog met een systeem waarbij er één keer in de zoveel jaar bij een bedrijf gecontroleerd wordt. We willen meer toe naar risicogericht handhaven op basis van data. Waar is het risico het grootst? Dan sturen we daar een handhaver naar toe. Door meer samen te werken willen we uiteindelijk efficiënter gaan werken.”

Marvu en SBI
Onze burgemeester had deze week de eer om aanwezig te mogen zijn bij de opening van Selected Brewing Ingrediënts. Het bedrijf levert producten voor de kleinere bierbrouwers. De laatste jaren is bierbrouwen enorm in opkomst. SBI levert kleine hoeveelheden mout, gerst, maar ook vaten, glazen en andere benodigdheden. “Het bedrijf past perfect in de foodconcentratie binnen onze gemeente”, geeft Van Rooij aan. Eigenaren Pieter van Rooij en partner Marloes Stobbelaar gaven voor de opening een seminar voor binnen- en buitenlandse klanten.
Ook in Sint-Oedenrode bezocht de burgemeester een bedrijf: Marvu. “Enkele weken geleden stond een artikel in de krant dat er in de Verenigde Staten een groeiende interesse is naar stroopwafels. Die worden in Oss gemaakt en daar levert Marvu transportsystemen aan. Het is mooi om te zien hoe dat allemaal aan elkaar linkt. Ik heb met Mark Vulders en zijn vrouw Hella gesproken over de specialiteiten van hun bedrijf en hun relatie tot de gemeente. Het was een erg interessant bedrijfsbezoek.”

Europese Verkiezingen
“We hebben de Europese Verkiezingen nooit zo op ons netvlies. De opkomst is meestal niet heel hoog, terwijl het wel belangrijk is dat we gebruik blijven maken van ons stemrecht. Nu kunnen we stemmen over onderwerpen als immigratie, het klimaat, jeugdwerkloosheid, bescherming persoonsgegevens en landbouw. Het gaat om grote belangen die we niet direct ervaren aan de keukentafel. Ik wil graag oproepen om allemaal te gaan stemmen op donderdag 23 mei”, motiveert Van Rooij. Weet u niet op wie u gaat stemmen? Vul dan een Europese Stemwijzer in!

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl