Boe!F de Musical steelt de show in de Blauwe Kei

MEIERIJSTAD - Kleintje BMT speelde zaterdag 18 mei kindermusical Boe!F in theater de Blauwe Kei te Veghel. Boe!F is een moderne mix van bekende sprookjes met liedjes en een goede dosis aan humor. Maandenlange voorbereiding ging hieraan vooraf.

Het verhaal begint in een land hier héél ver vandaan in een wereld met allerlei sprookjesfiguren. Naast Disney prinsessen zoals Sneeuwwitje (met hooikoorts) komen ook andere karakters voorbij, zoals stokstaartje Timon met wrattenzwijn Pumba en chocoladeverslaafde Cha Qui. Dankzij een magische boom leeft iedereen er lang en gelukkig. Een oude verhalenbedenker krijgt inspiratie van de boom voor sprookjes met een gelukkig einde die hij dagelijks voorleest. De boom krijgt water van een speciale gouden gieter. Zoals gezegd is iedereen gelukkig en blij in het land hier héél ver vandaan.

Slechterik 
Behalve de schurk van het verhaal: Boef. Hij is in zijn jeugd gepest om zijn kortademigheid (astma) waarvoor hij een puffer heeft. Hij heeft verkering met Roodkapje en de twee gaan elkaar ontmoeten bij de grote eik. Of is het nou de grote beuk? Ze wachten urenlang op elkaar maar tevergeefs. De kwaadaardige Cruella de Ville en Ursula stoken Boef op waarna hij in de toekomst wraak neemt door de gouden gieter te stelen. “Als ik niet gelukkig ben, dan mag niemand gelukkig zijn”, zegt Boef.

Berouw
Zonder de gieter is het kouder, er komt ruzie en de verhalen worden vergeten. Niet dat Boef daar zelf gelukkig van wordt en Roodkapje minder gaat missen. Hij krijgt spijt en maakt het goed met Roodkapje, hij steelt opnieuw haar hart. Maar andere sprookjesfiguren proberen hem met veel vieze lucht te laten stikken, wat  niet lukt dankzij de puffer. Boef heeft zo veel spijt van zijn wandaden dat hij in huilen uitbarst. De gieter raakt vol met zijn tranen en zo keren de groene gezonde sapstromen weer terug in de magische boom. Eind goed, al goed.

Geslaagde voorstelling met een boodschap
Na afloop van het ruim twee uur durende schouwspel waren er veel positieve reacties uit het publiek, waaronder de trotse acteurs en hun ouders. Het was een avond waarop veel werd gelachen, gezongen en gedanst. Met de boodschap dat iedereen gezien en gewaardeerd moet worden om wie hij of zij werkelijk is en een tweede kans verdient. Zelfs al ben je soms een boef.

Het kleintje is geen kleintje meer
Alexandra Peperkamp van het Brabants Muziektheater: “Het Kleintje BMT heeft laten zien dat het allang geen kleintje meer is. Met een team van meer dan honderd personen is gewerkt aan deze productie. Sinds twee jaar werken we met een nieuw team, een team wat elkaars sterke eigenschappen versterkt. Dit stuk is door regisseur Caresse Donks samen met drie musici speciaal geschreven voor ons. Kleintje BMT brengt producties vóór en dóór kinderen. Daarin onderscheiden we ons van veel andere musicals, waar vaak volwassenen op het podium staan.”

Boe!F de Musical is nog te zien op 1 en 2 juni in Theater de Enck in Oirschot. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.brabantsmuziektheater.nl en bij het theater zelf.

        

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl