1 Ander Festival denkt aan de kinderen

SCHIJNDEL - Op zaterdagavond 15 en zondag 16 juni 2019 vindt in het Schijndels Kloosterpark de 26ste editie van het 1 Ander Festival plaats. Beide dagen zijn dit jaar gratis toegankelijk. Op de zondag is er naast alle internationale muziekoptredens een uitgebreid kinderprogramma. Er is een speciaal kinderplein met allerlei interactieve workshops, circus en aquabubbels. En er zijn muziek- en theatervoorstellingen. Ook op de vrijdag voor het festival is er al veel aandacht voor kinderen. Dan bezoeken de groepen 5 en 7 van de Schijndelse basisscholen het festivalterrein. Zij nemen daar actief deel aan het programma van 1 Ander Onderwijs. 

Op zondag komt Drumdrumdrum met de percussievoorstelling BANWAKABOOM. Dit is een spetterend familieconcert (4+) dat speciaal voor festivals en openluchttheaters is gemaakt. De voorstelling zit vol humor, geweldige percussiesolo's en meezingers in een typisch Caribisch jasje. Natuurlijk mag iedereen ook meedansen, -spelen en -zingen. Een voorstelling van Drumdrumdrum betekent swingen, meedoen en nog meer swingen.
Arno Huibers Theaterproducties speelt de voorstelling Clown’s Kado. Voordat het kado wordt uitgepakt zijn we heel wat clownsgrappen verder met een muzikale vuilnisbak, een levende bezem, met stille trom, de grootste baby, de mooiste zeepbel ter wereld, opera en nog veel meer.
Ook vaste gast Luuk’s Poppentheater komt weer met zijn tractor en woonwagen naar het Kloosterpark. In dit prachtige decor worden de poppenkastvoorstellingen gespeeld. Adembenemend, spannend, maar ook ontroerend en de gevoelige snaar bespelend.
Mr. Poehaa Circusschool komt met workshops en voorstellingen. Alles wat Poehaa aanraakt veranderd in circus. Een bezem wordt een vliegende viool, zeepbellen en stofdoeken en veertjes, alles vliegt! En de kinderen uit het publiek mogen meedoen.

1 Ander Onderwijs
Al vele jaren zijn op de vrijdag voor het 1 Ander Festival de kinderen van de Schijndelse basisscholen te gast op het festival terrein. Onder de noemer '1 Ander Onderwijs' vinden er op die dag een tiental interactieve workshops en activiteiten plaats: “Vanuit verwondering, nieuwsgierigheid en onderzoek wordt de leerling zich bewust van ik, de ander, wereldculturen, vrijheid, duurzaamheid en tolerantie.”
Het programma op deze vrijdag wordt gevormd door de gele truck van 'Show your hope', de Wereldspelen van Hans Peeters, de Paarse Caravan met theater en dans, Marianne van Heeswijk met haar 'tapijt voor de vrede', Mr Poehaa met zijn circusschool, muziek maken met Jan Buil, amulet maken met Helene Loermans, werelddans met Jolijn Rietbergen, Rabobank Hart van De Meierij met het Cacaospel, de wereldkaart en foodtrailer en tenslotte Jambo Afrika met een percussieworkshop.

1 Ander Festival is op zaterdag 15 juni vanaf 20.00 uur en zondag 16 juni vanaf 14.00 uur gratis te bezoeken. Meer informatie kunt u vinden op de website www.1anderfestival.nl. Op deze site is ook de laatste informatie te vinden over het programma.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl