De Heijcant doet auditie voor Lang Leve de Muziekshow

SCHIJNDEL - De juffrouw had een ideetje; ze vroeg of we mee wilden doen aan de audities van Lang Leve de Muziekshow. Iedereen zei natuurlijk: 'Ja'. Juf Loes (de muziek juf van de CHV academie) ging ons helpen om een lied te zoeken. Dat werd het liedje: Ik heb de wereld in mijn handen van FOURCE. Samen met de juffen hebben we er een tekst op bedacht. We kozen voor het thema verliefd omdat we toen bezig waren met het thema Lentekriebels. De titel van het liedje werd: 'Ik heb de liefde in mijn handen'.

We hebben het liedje veel geoefend en er een dans en toneelstukje bij bedacht. Toen is er een videoclip van gemaakt en die hebben we opgestuurd. We hoorden dat we door het programma uitgekozen waren om door te gaan naar de auditierondes in Helmond. We kregen tien uur extra muzieklessen.

Donderdag 23 mei was het zover, we gingen met auto’s naar theater ’t Speelhuis in Helmond.
In Helmond hebben we eerst nog vier andere optredens bekeken en daarna waren wij met onze groep aan de beurt om ons liedje te laten horen. We kregen positief commentaar van de jury met daarin Pleun Bierbooms (winnares van de Voice in 2017), Kai van der Voort (speelt in Mamma Mia de musical) en Mark van Tijn (producer en DJ).
Na het optreden kregen we nog een Goodybag met wat lekkers. We gingen met de trein naar Boxtel. Daar werden we opgehaald door ouders. Het was een super leuke dag.

Nu afwachten wat de uitslag van de jury zal zijn. Als we door zijn mogen we naar de Tv-show opnames en meespelen in de grootste schoolband van Nederland tijdens het Kerstmuziekgala.

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl