Ereprijs op de tien kilometer

SCHIJNDEL - De vijfde editie van de Loop naar de Pomp wordt gehouden op zaterdag 24 augustus. Met vanaf dit jaar een speciale toegevoegde prijs: de ‘Tonnie van der Aa trofee’, vernoemd naar deze in 2019 overleden bekende Schijndelaar. De Tonnie van der Aa trofee wordt twee maal uitgereikt. Aan de snelste man en snelste vrouw op de tien kilometer, de hoofdafstand van het evenement.

“Half Schijndel kende Tonnie”, zegt Jos van Uden (organisator van de Loop naar de Pomp). “Een horecaman in hart en nieren, overal zag je hem als ober in cafés en op feesten en partijen. Wij kenden elkaar al jaren, ik liep hem regelmatig tegen het lijf. Tonnie deed naast dat oberen ook veel vrijwilligers werk, het verkeer regelen bij verschillende evenementen, onderhoud op het kerkhof en in de wielerwereld.”

Toezicht van bovenaf
Van meet af aan was Van der Aa betrokken bij de Loop naar de Pomp. “Hij was het die me op het idee bracht om Mari Venrooij (café de Hopbel) te benaderen, dat was een goede zet van hem. De Loop naar de Pomp is uitgegroeid tot een succesvol evenement en nog altijd groeiende. Vorig jaar nog heeft Tonnie de voorbereidingen mee gedaan, daarna ging het al snel slechter met hem, in januari 2019 is hij helaas overleden. In zijn laatste fase heeft hij me gevraagd of hij op de lijst kon blijven staan ‘ik ben er dan wel niet meer bij maar houd het van bovenaf wel mee in de gaten’ zei hij daarover.”

Ereprijs
Nadien heeft de organisatie de prijs bedacht. Bovenop het te winnen prijzengeld voor elke categorie is er vanaf dit jaar dus de Tonnie van der Aa trofee te winnen op de tien kilometer. “Een ereprijs voor de lopers, om een bijzondere man in ere te houden.”
Meer informatie over de Loop naar de Pomp is te vinden op www.loopsportmeierijstad.nl

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl