Vier gezonde manieren om overtollig vocht te verliezen

SCHIJNDEL - Als je last hebt van overtollig vocht, kan dat jouw spierdefinitie aardig in de weg komen te staan. Wellicht ben je technisch ‘droger’ dan je denkt, maar zitten jouw zuurverdiende spieren nog verborgen onder een laagje vocht. Gelukkig zijn er diverse manieren om ook dat restje kwijt te raken. Lees je mee?

1. Slapen
Slaap is in feite net zo belangrijk als je voeding en je beweging. Een goede nachtrust zorgt er ook voor dat je vochtbalans goed is en het minimaliseert je wateropname, wat er dus ook voor zorgt dat je met een droge mond wakker wordt. En dat je, nadat je in de ochtend geplast hebt, op z’n lichtst bent. Probeer een solide zeven tot negen uur slaap te pakken voor optimale resultaten.

2. Stressen
Langdurig stress ervaren kan zorgen voor een flinke piek in je cortisol-aanmaak. Dit is een stresshormoon dat vrijkomt wanneer je een onder druk staat. Met andere woorden: verlaag je stress en verlies meer vocht.

3. Water
Het is een wisselwerking, want wanneer je goed gehydrateerd bent, zul je ook sneller vocht kwijtraken. Best gek eigenlijk, maar dit is waarom: je lichaam probeert altijd een perfecte vochtbalans te houden, dus als je uitgedroogd bent, probeert je lichaam meer vocht vast te houden zodat het alle lichaamsfuncties goed kan uitvoeren. Een kleine tip om te checken of je goed gehydrateerd bent is om te kijken wat voor kleur je urine is. Wanneer het lichtgeel of doorzichtig is, zit je goed. Is het donkerder, dan is het tijd om naar de kraan te lopen.

4. Eet gezond
Probeer producten te zoeken die vol zitten met kalium, want kalium kan helpen om je zoutbalans op orde te brengen en wat op zijn beurt weer zorgt voor vochtverlies. De volgende producten bevatten veel kalium (en zijn erg gezond):

Donkergroene groenten
Bonen
Bananen
Avocado’s
Tomaten
Yoghurt

Ook kun je de volgende kruiden gebruiken om meer vocht te verliezen:
Paardenbloem
Peterselie
Hibiscus
Knoflook
Venkel
Brandnetel

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl