Doelpunt van het jaar gewonnen door Sven Blummel

Foto: 

Voor de eerste keer werd dit jaar het beste doelpunt van het afgelopen voetbalseizoen gekozen. Sven Blummel (22), speler bij FC Den Bosch en woonachtig in Schijndel gaat er met de bokaal vandoor. Uit vijf genomineerden, geselecteerd door de Keuken Kampioen divisie werd zijn goal vrijdag 7 juni als beste gekozen.

“Wat een leuke prijs om te winnen”, begint Sven. “Dat ik dan de eerste ben die deze prijs mag winnen is toch wel gaaf. Wanneer ik de prijs krijg uitgereikt is nog niet bekend, dat wordt een officieel moment na mijn vakantie. Het doelpunt viel net na de rust in de wedstrijd tegen Volendam in februari, hiermee werd het 1 - 1 . We hebben met het team helaas de promotie aan ons voorbij moeten laten gaan omdat we de laatste wedstrijd niet hebben gewonnen. Volgend jaar weer een kans. Deze prijs maakt het wel weer een beetje goed. Ik speel in een leuk elftal bij FC Den Bosch, de club heeft weer meer bekendheid gekregen en het supportersaantal is gestegen. We hebben Den Bosch weer op de kaart gezet.”

Sven is als vijfjarig jochie begonnen bij Schijndel/De Wit. Op zijn zevende werd hij gescout en vertrok hij naar PSV jeugd. Van zijn dertiende tot zijn achttiende was hij weer terug bij Schijndel/De Wit, waar hij op zestienjarige leeftijd debuteerde in Schijndel/De Wit 1. Toen weer terug naar PSV en na twee jaar, op twintigjarige leeftijd naar FC Den Bosch. “Ik ben al wat heen en weer gegaan dus maar ben ook nog vaak in Schijndel te vinden. Ik ben ambassadeur van de Plus voetbaldagen en ben daar ook een aantal dagen bij aanwezig. Ik hoop dat er dit jaar weer meer kinderen meedoen.”

Wil je het doelpunt van Sven nog eens terugzien: kijk op www.keukenkampioendivisie.nl 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl