Zeskamp 2019

SCHIJNDEL - De tweeëndertigste editie van de traditionele zeskamp bij Avanti ’31 was er dit jaar één met twee gezichten. Was het tijdens de jeugdzeskamp op zaterdag nog guur en regenachtig, een dag later tijdens de ‘grote’ zeskamp scheen de zon volop en was het in de loop van de middag zelfs best benauwd.

De Jeugdzeskamp is inmiddels een vaste waarde in het pinksterweekend. En met 25 teams en ruim 350 kinderen, tussen de vijf en de zestien jaar, zeer geliefd bij jong en oud. Het stormachtige en wisselvallige weer had geen effect op het animo van de jeugd. Vol energie en enthousiasme werden de verschillende speelrondes afgewerkt. En tijdens de waterspelletjes word je toch wel nat, dus dan deerde dat beetje extra water niet. De grote tent waarin 's avonds de playbackshow gehouden wordt, was ook opengesteld voor de teams. Sommige partytentjes die de teams gebruiken om spullen op te bergen hadden het namelijk moeilijk in de strakke wind. De attracties waren allemaal extra stevig vast gezet en wisten de wind goed te doorstaan. Gelukkig klaarde het in de loop van de middag iets op en werd het lekker comfortabel in het zonnetje, wel zo fijn voor de toeschouwers langs de lijn. Rond de klok van 17.30 uur werd het spelgedeelte afgerond en maakte iedereen zich op voor de playbackshow, die ook dit jaar weer in een goed bezette feesttent werd georganiseerd. De juryleden waren positief verrast door de kwaliteit van de optredens en beloonden dit met een groot compliment voor alle jeugdige deelnemers.

Optimale weersomstandigheden zondag tijdens de zeskamp voor de volwassenen van Avanti ’31. Met ruim 500 deelnemers in 26 teams aan de start was het weer een succesvolle editie. De teams gingen fanatiek met elkaar de strijd aan, zowel op sportief gebied als tijdens de playbackshow in de avond. Het sportieve parcours was opgebouwd uit grote luchtkussens en waterbakken. Met een temperatuur van ruim boven de 20 graden was dat laatste niet zo’n straf. Maar ook de behendigheidspelletjes vergden de nodige concentratie van de enthousiaste deelnemers.  

Klokslag 9.30 uur klonk het startsignaal van de eerste spelronde voor de 24 deelnemende teams. Na een halve dag spelen werd de balans opgemaakt en kon wethouder Jan Goijaarts voor de tweede keer in een week tijd zien, dat Avanti ’31 meer is dan alleen een voetbalclub. Vorige week reikte hij de prijzen uit aan de winnaars van de succesvolle Brabant Boys Cup, nu opende hij vol trots de Schijndelse dorpszeskamp van 2019, daarbij vooral ook oog hebbend voor de vele vrijwilligers, die zich ook dit jaar weer geheel belangeloos voor deze evenementen inzetten. Helaas kon hij geen getuige zijn, net als de ruim 1000 aanwezige mensen, van het dit jaar debuterende digitale rode spel: de techniek liet de organisatie in de steek. De tussenstand werd bekend gemaakt en de middag stond in het teken van de tweede ronde van de zes spelen; een ronde, waar ook de joker voor een dubbele score kon worden ingezet. Daar werd door iedereen gebruik van gemaakt en met de hoger oplopende temperaturen werden de sportieve messen verder geslepen.

Zoals altijd was rond 16.30 uur het spelgedeelte ten einde en kon iedereen zich opmaken voor een tropisch warme avond met optredens van alle niveaus. Ook deze avond was de jury weer zeer positief over het niveau van de playback-optredens. Het middernachtelijke tijdstip was het moment voor het uitreiken van de prijzen aan de top drie van zowel de zeskamp als van de playback-optredens. Moe maar voldaan kan de organisatie terugblikken op weer een zeer succesvolle dorpszeskamp. Op naar de 33ste editie in 2020.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl