Alzheimer Café: Gebruik je intuïtie

SCHIJNDEL - Maandag 24 juni wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud georganiseerd. Het thema van de avond is: Gebruik je intuïtie. 

Toen haar moeder Alzheimer kreeg, wilde Evelien Pullens in contact blijven met haar moeder. Natuurlijk is de confrontatie met dementie bij een dierbare hard en pijnlijk. Maar naast het verdriet en het gemis (dat er natuurlijk ook mag zijn), ontdekte Evelien dat het loont om op een andere manier te kijken. Ze maakte op een ander niveau contact (de vierde, onzichtbare dimensie) en ontdekte dat dit inzichten, liefde en vertrouwen opleverde, plus een blijvend contact met haar moeder. Dit inspireerde haar tot het schrijven van het boek 'De vierde dementie'.

Met dementie gaat je geheugen achteruit. Maar je intuïtie wordt juist sterker. Mensen met dementie voelen vaak haarfijn aan wat anderen voelen en willen. Daar kun je gebruik van maken door ook zelf, als familielid of mantelzorger, je intuïtie te gebruiken. Luister naar de onderliggende boodschap, zeker als woorden niet meer toereikend zijn en een gesprek moeilijk is. We lopen allemaal tegen frustrerende situaties aan. Je hebt alles al geprobeerd, maar niets lijkt te werken. Een andere manier van kijken en benaderen kan verrassende inzichten geven en soms zelfs oplossingen. U krijgt niet alleen uitleg, maar zeker ook praktische tips en zoals altijd is er ruimte voor uw vragen. Evelien Pullens zal vertellen over haar boek en visie en je ook zelf iets laten ervaren in haar lezing.
Vanaf 19:00 uur is iedereen van harte welkom. Het programma start om 19:30 uur en de avond wordt afgesloten om 21:30 uur. De toegang is gratis.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl