Bellen met de burgemeester

MEIERIJSTAD - Burgemeester Kees van Rooij had een drukke week. Hij zou het liefst over twaalf onderwerpen willen uitweiden, maar omdat er slechts drie de krant halen, pikte hij er deze uit.

Kastelenoverleg
Dit heeft niets met ridders of prinsessen te maken, al klinkt het wel zo. Het Kastelenoverleg vindt eens per jaar plaats. Het is een bijeenkomst van de regio zuidoost Nederland waarbij de overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen samen komen. Burgemeester Van Rooij nam er plaats als vertegenwoordiger van Agri-food Capital. “Deze bijeenkomst heeft als doelstelling om kennis uit te wisselen, zodat we de regio verder uit kunnen bouwen tot dé innovatieve toptech regio van Europa. Tijdens zo’n bijeenkomst gaat het om netwerken. Ik onderhoud contacten, maar maak ook nieuwe. Er worden presentaties gegeven waarbij ik me telkens afvraag welke kansen er liggen voor Meierijstad. Uiteindelijk koppel ik mijn bevindingen terug aan de wethouders en Platform Ondernemend Meierijstad”, legt de burgemeester uit.

Veteranendag
Ieder jaar wordt de Veteranendag ergens anders in Meierijstad gehouden. Na bloemleggingen in Schijndel en Veghel was onze burgemeester present bij een Veteranenbijeenkomst in Wijbosch. Van Rooij: “Er waren meer dan 150 veteranen aanwezig. Daarmee was het drukker dan vorig jaar. Het is voor veteranen binnen Meierijstad de plek om elkaar te leren kennen, maar ook om elkaar weer eens te zien. Sommigen noemen het een reünie. Het zijn oude en jonge veteranen, die overal op de wereld, in verschillende disciplines hebben gediend. Deze bijeenkomst vind ik heel belangrijk, omdat we op deze manier ons respect kunnen tonen.”

Jubilea
De Schijndelse brandweer vierde afgelopen weekend het 125-jarig bestaan van het korps. De open dag werd door zo’n twee- á drieduizend mensen bezocht. “Op deze manier danken we hen als samenleving. De brandweerlieden staan altijd voor ons klaar en dat verdient respect.” Het was voor onze burgemeester niet het enige jubileumfeest. Naast de Schijndelse brandweer vierde ook de Veghelse zusters Franciscanessen een enorme mijlpaal. De congregatie heeft al 175 jaar een plek in de Veghelse samenleving. Vanuit de hele wereld kwamen zusters naar Veghel om het feest bij te wonen. De zusters Franciscanessen zetten zich namelijk overal op aarde in. Wat volgens de burgemeester centraal stond was de vraag ‘Hoe dragen we het gedachtegoed over naar de toekomst?’ Dat is iets waar de congregatie zich over buigt omdat de gemiddelde leeftijd van de zusters inmiddels 88 jaar is.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl