Nieuwe inwoners van Meierijstad ontmoeten elkaar

MEIERIJSTAD - Afgelopen jaar (van april 2018 tot april 2019) heeft Meierijstad eenentwintighonderd nieuwe inwoners bij mogen schrijven. Sommigen zijn vanuit een nabijgelegen gemeente hierheen gekomen, anderen hebben een grotere reis overbrugd en komen uit een andere provincie of uit het buitenland.

Allemaal hebben ze een uitnodiging ontvangen voor een kennismakingsavond in ’t Spectrum op woensdag 19 juni. De uitverkorenen werden gastvrij ontvangen met een kopje koffie/thee en wat lekkers erbij. Daarna kregen ze een programma voorgeschoteld met een informeel karakter.

Groeiende gemeente
Burgemeester Kees van Rooij deed het welkomstwoord. “Ik zou hier kunnen vertellen over de 4300 bedrijven die Meierijstad telt, maar dat doe ik niet. Ik zou ook kunnen vertellen over de 186 vierkante kilometer die onze gemeente bevat, maar dat doe ik ook niet.” Zo ging hij nog een tijdje door. In feite zei hij eigenlijk dat deze onderwerpen na afloop besproken konden worden met personen die daar veel meer informatie over konden verstrekken. “Meierijstad groeit nog steeds”, aldus van Rooij. “En dan bedoel ik niet per se de fysieke groei door geboorte of verhuizing hierheen. Met die groei doelen we op wat mensen voor elkaar kunnen betekenen, wat we samen kunnen bereiken als gemeente ‘de kracht van samen’, de slogan van gemeente Meierijstad.”

Immigrant en rasechte Schijndelse
Wanneer je verhuist naar een andere woonplaats dan krijg je vooral te maken met praktische veranderingen. “Zelf ben ik ook in het afgelopen jaar in Meierijstad komen wonen. Ik had net als jullie allemaal vragen over de nieuwe afvalregeling en meer van dat soort zaken, ik ben dus een ervaringsdeskundige”, besluit hij lachend. Cabaretière Christel de Laat daarentegen is geboren en getogen in Schijndel. Ze vermaakte de aanwezigen met een compilatie van haar beide theatervoorstellingen. Met een flinke dosis humor nam ze zichzelf op de hak en vertelde ze waarom ze zo graag in Schijndel, of nu dan Meierijstad woont.

Kennismaking
De avond werd afgesloten met een bijeenkomst in het Pleincafé (de foyer). Onder het genot van een hapje en een drankje konden de nieuwe inwoners van de gemeente Meierijstad kennismaken met de wethouders en vertegenwoordigers van verschillende dorpsraden. Maar ook met elkaar, hun nieuwe dorpsgenoten.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl