Briljant voor Will en Riek Langenhuysen

Will en Riek Langenhuysen-Kivits vieren hun briljanten huwelijksjubileum. Ze stapten op 24 juni 1954 in het huwelijksbootje, vijfenzestig jaar geleden dus. Het feest hebben ze zaterdag gevierd samen met hun familie, vrienden en buren.

Riek (89) is geboren in Heusden en verhuisde op vierjarige leeftijd naar Schijndel. Will (90) is geboren op de Molendijk en heeft zijn hele leven in Schijndel gewoond. Het stel heeft elkaar leren kennen vlak na de oorlog, ze waren buren en woonden met hun families in een noodwoning. Zowel Will als Riek komen uit een groot gezin. Riek is de middelste van 17 kinderen en Will was nummer vijf van de negen.

Vrijwilligerswerk
Later zagen ze elkaar vaak bij De KAJ (Katholieke Arbeiders Jeugd) En de VKAJ, dezelfde vereniging maar dan voor vrouwen. Want arbeiders waren het, alle twee hebben ze bij Jansen de Wit gewerkt. Riek stopte nadat ze getrouwd was om thuis het huishouden te runnen. En samen hebben ze zich jaren ingezet voor de voetbalvereniging. “Ik heb lang in het bestuur van RKSV Schijndel gezeten. Ook was ik leider van een team en draaide ik bardiensten.” Ook Riek was vaak op het voetbalterrein te vinden, de keuken was haar domein. Op hun oude dag gaan Will en Riek nog graag op bezoek bij familieleden. “En ik help hier en daar wat mee met tuinieren en zorg dat de begraafplaats netjes blijft”, zegt Will.

Liefde op het eerste gezicht
Het was liefde op het eerste gezicht voor hen allebei. “Ik heb nooit een andere vriendin gehad”, vertelt Will. Ook voor Riek was Will haar eerste liefde. “Ik ben er meteen aan blijven hangen”, lacht ze. Na zes jaar verkering te hebben gehad trouwde het jonge stel. “Het feest was, zoals gebruikelijk in die tijd, bij Riek thuis”, aldus Will. 
Samen hebben ze een dochter, Will en een zoon Ad. Ook zijn ze gezegend met twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. “Wij doen alles in tweevoud”, grapt Riek.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl