Samenwerkende 'ogen en oren' tijdens handhavingsactie buitengebied Meierijstad

MEIERIJSTAD - In het Meierijstads buitengebied werd zaterdag 22 juni een grote actie georganiseerd. Diverse partijen werkten nauw samen: het team SSIB (Samen Sterk in Brabant), Politie, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de gemeente Meierijstad. Het doel van zo’n handhavingsactie is om allerlei overtredingen in het buitengebied aan te pakken die de rust verstoren in de natuur.

Denk aan afvaldumpingen, wildcrossers, vissers zonder geldige documenten. Alle misstanden die de boa’s zien, worden aangepakt, eventueel met steun vande politie.

Resultaten
Deze dag leverde diverse resultaten op die allemaal de leefbaarheid in het buitengebied bedreigen. Zo hebben de boa’s en handhavers vijf afvaldumpingen gevonden met o.a. tempex en autobanden. Van twee motorcrossers was het kenteken niet leesbaar. Er zijn diverse waarschuwingen gegeven omdat honden niet aangelijnd waren. Een mestopslag lag te dicht bij water, en een kadar was niet volledig afgedekt. Er is een locatie gevonden waar plastic wordt verbrand, en met de vermoedelijke veroorzaker daarvan heeft het team gesproken om herhaling te voorkomen. Er is een proces verbaal opgemaakt omdat een wandelaar zich op verboden terrein bevond. En er zijn 23 vissers gecontroleerd, die zich allemaal netjes aan de
regels hielden.
Zo’n georganiseerde actie wordt van tevoren niet bekendgemaakt. Deze 'samenwerkende ogen en oren' zullen zeker weer een vervolg krijgen bij een volgende handhavingsactie.

U ziet een misstand, direct melden!
Wie denkt dat er iets niet in de haak is in het buitengebied kan tegen lokaal tarief bellen met het speciale telefoonnummer 0900-9965432.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl