Levendigheid in het centrum van Schijndel verder versterkt

SCHIJNDEL - Goed werk heeft tijd nodig, maar dan krijg je ook wat! De verbouwing van het voormalige gemeentehuis van Schijndel staat in de steigers. Het CDA is erg tevreden over de gepresenteerde plannen van de verbouwing van het raadhuisdeel van het gemeentehuis en de kaders voor de nieuwbouw van het nieuwe gedeelte.

In het oude raadhuis komt de bibliotheek en de kunstcollectie van Meierijstad in combinatie met het gemeentelijk klantcontactcentrum en een trouwlocatie. Deze invulling draagt bij aan de levendigheid van het Schijndelse centrum. Ook wordt ernaast een klein parkje gerealiseerd, een zogenaamd pocketpark.

De te realiseren nieuwbouw van het huidige nieuwere deel van het gemeentehuis krijgt een invulling van woningen samen met een mogelijkheid tot een hotel of horeca. Hierbij wordt rekening gehouden met sociale woningbouw, parkeren op eigen terrein en de aanleg van groen wat een extra uitstraling geeft. In de commissievergadering van vorige week waren er volop positieve reacties op de plannen. Kortom, prima werk van onze CDA-wethouder Coby van der Pas en de overige collegeleden.
Tijdens de commissievergadering gaf het CDA bij monde van Jankees Schwiebbe het college wel mee om goed op te letten op de verkeersstromen en het parkeren op de markt. Door de nieuwe functies kan dat verder toenemen en het CDA vindt dat ongewenst. Handhaving is hierbij erg belangrijk.

CDA-fractielid Jankees Schwiebbe

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl