Cor en Corrie Verwegen al vijfenzestig jaar gelukkig met elkaar

SCHIJNDEL - Ze wonen inmiddels ruim zestig jaar in Schijndel, oorspronkelijk komen ze allebei uit Veghel. Cor (89) en Corrie (88) Verwegen-Struik vieren hun briljanten huwelijksjubileum. Samen met hun drie kinderen: Joop, Harrie en Diny met hun gezinnen en verdere familie.

Corrie is de oudste van drie kinderen. Ze is grotendeels bij haar opa en opa in Veghel opgevoed omdat haar ouders binnenvaartschippers waren. Cor was de op een na jongste van tien. Het stel ontmoette elkaar bij de KAJ (Katholieke Arbeiders Jeugd) en VKAJ (de vrouwelijke variant van deze vereniging). “Ik kende Corrie al wat langer”, begint Cor. “Maar mijn zwager zei dat ik haar toch niet kon krijgen. Hij zei ‘daarvoor is jouw hemd te kort’. Er waren ook wel kapers op de kust maar toen ze mij zag was ze verkocht.“ “Ja, dat klopt wel”, bevestigt Corrie lachend.

Dienstbode en onderhoudsschilder
Na vijfenhalf jaar stapten ze in het huwelijksbootje. “Het was een bijzonder feest”, zegt Corrie. “In het ruim van het schip.” Het paar ging in Veghel wonen en zijn daar ongeveer vierenhalf jaar gebleven. “Alle drie de kinderen zijn er geboren”, zegt Corrie. Cor: “Ik werkte als onderhoudsschilder bij Jansen de Wit en kreeg via hen de mogelijkheid om een huis te kopen in Schijndel. Dat hebben we gedaan en in dat huis wonen we nu nog steeds.” Corrie stak al haar energie in haar gezin en het huishouden. “Zorgen dat alles netjes en schoon is, daar houd ik van. Buitenshuis werken heb ik na mijn huwelijk niet meer gedaan. Dat was in die tijd ook niet gebruikelijk.” “Ze heeft voor ons trouwen al hard genoeg gewerkt”, beweert Cor. “Als dienstbode in een middenstandsgezin, daar maakte ze dagen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.”

Allemaal gezond en gelukkig
Nu genieten ze samen van een fijne oude dag. Cor tuiniert graag en schildert. Corrie houdt van puzzelen en vroeger wilde ze nog wel eens zingen. “Nana Mouskouri was haar favoriet”, lacht Cor. “En we hebben hele lieve kinderen”, besluit Corrie. “Zeven kleinkinderen en tien achterkleinkinderen, allemaal gezond en gelukkig met elkaar, wat wil je nog meer.”

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl