Mike Teunissen wint eerste etappe Tour de France

SCHIJNDEL - Mike Teunissen (Jumbo-Visma) heeft op zaterdag 6 juli de eerste etappe van de Tour de France gewonnen. Hij was in Brussel na 194.5 kilometer de snelste in een massasprint.

Mike is vroeger bij de junioren en beloften van Wielervereniging Schijndel een paar jaar begeleid door Albert Ketelaars. "Wij zagen al gauw dat het hier om een bijzondere renner ging", herinnert Ketelaars zich. "Hij reed vaak in de kopgroep en kon goed koers lezen. Mike  viel écht op tussen de andere renners. Hij had destijds al een eigen trainer en ook zijn ouders steunden hem voor honderd procent. Wij als WVS zorgden voor een goed wedstrijdprogramma en begeleiding bij die wedstrijden."

Mike versloeg zaterdag de Slovaak Peter Sagan met een banddikte. De Australiër Caleb Ewan werd 3de. Mike kon voor zijn eigen kans gaan in de eindsprinten omdat ploeggenoot Dylan Groenewegen op zo'n 1.5 kilometer voor het einde was gevallen. De andere deelnemer van WV Schijndel, Koen de Kort, ging met zo'n 18 kilometer te gaan tegen de vlakte. Met twee beschadigde voortanden kon hij toch nog op tijd aansluiten bij het peloton. Koen eindigde uiteindelijk als 116de. 30 jaar na Erik Breukink heeft Nederland weer een geletruidrager en de drager ervan is al 10 jaar lid van Wielervereniging Schijndel. Mike mocht naast de gele ook de groene trui aantrekken door zijn overwinning als leider in het puntenklassement.

Op zondag stond er een ploegentijdrit over 27.6 kilometer op het programma te Brussel. De Jumbo-Visma trein zorgde na verrassende zege van Mike in deze ploegentijdrit wederom voor een verrassing. De ploeg met naast Mike o.a. Tony Martin, Steven Kruijswijk en Wout van Aert dook als laatst gestarte ploeg met maar liefst 20 seconden onder de tijd van INEOS, de ploeg van titelverdediger Geraint Thomas, Egan Bernal en Wout Poels. Door deze formidabele prestatie bleef Mike niet alleen aan de leiding in de Tour de France maar bouwde hij zijn voorsprong zelfs uit in het algemeen klassement tot 30 seconden en meer op alle andere renners. Trek-Segafredo, de ploeg van Koen, eindigde als 18de op 1.18 min. van Jumbo-Visma.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl