Bellen met de burgemeester

MEIERIJSTAD - In het laatste telefoongesprek voor de vakantie praat burgemeester Kees van Rooij ons bij over een bijeenkomst over drugscriminaliteit, de Kadernota en uit hij zijn dankbaarheid voor de vrijwillige brandweer.

Hoe gaan burgemeesters om met de aanpak van drugscriminaliteit en de veranderende wetgeving? Over deze vraag bogen burgemeesters uit heel het land zich tijdens een speciale bijeenkomst. In een ander overleg - waar ook de politie bij was - ging het over ondermijnende criminaliteit en de vraag hoe tuinders en boeren hier weerbaarder tegen kunnen worden. Boeiende onderwerpen, volgens Van Rooij. “Ik zat aan tafel omdat ik het belangrijk vond om daar bij te zijn en ervaringen te delen met collega’s. Er is in heel Nederland veel werk aan de winkel, ook bij ons. Je merkt dat we in onze regio al langer bewust zijn van ondermijning en drugscriminaliteit en dat we op een aantal fronten al meer maatregelen hebben genomen.”

Uitdaging 
Deze week werd de Kadernota vastgesteld en dat vindt de burgemeester een hoogtepunt in de cyclus van de gemeenteraad. De nota is volgens van Rooij niet alleen belangrijk omdat er in staat wat het College de komende jaren wil realiseren en hoe ze dat gaan doen, maar ook omdat het hét moment is dat politieke partijen hun wensen en ideeën voor de begroting kunnen uiten. “Dan is het de opdracht aan het College om dat in het najaar te vertalen in de begroting. Het is zoals altijd een uitdaging, dat ligt ook aan de hoeveelheid wensen en ideeën.

Compliment 
De zomer is volop aan de gang en dat is volgens de burgemeester het perfecte moment de vrijwillige brandweer eens in het zonnetje te zetten. “Dan doet zich regelmatig een brandje voor, een ongeluk of iets anders als gevolg van de hitte. De brandweer moet dan toch vrij frequent uitrukken en het zijn voornamelijk vrijwilligers die hun werk dan neerleggen en hun brandweerpak aantrekken.” Het werk van deze mensen verdient ons respect, aldus Van Rooij. “We vinden het vanzelfsprekend dat ze zo snel mogelijk ter plekke zijn, maar zo’n vanzelfsprekendheid is het natuurlijk niet.”

Ten slotte wenst de burgemeester alle lezers van DeMooiSchijndelKrant, DeMooiRooiKrant en Stadskrant Veghel een fijne vakantie toe. De mensen die weggaan naar het buitenland, maar ook de thuisblijvers. “Ook in Meierijstad en omgeving is er een hoop leuks en plezierigs te beleven.”

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl