Tienduizend bezoekers in Let’s Play

SCHIJNDEL - Dit hadden ze niet durven hopen toen vorig jaar in oktober de deuren van Let's Play open gingen. Vorige week was het dan zover. Basisschool de Regenboog kwam op bezoek en hier zat dan toch echt de 10.000ste bezoek tussen. Hiermee kreeg de Regenboog ook een attentie: de Mbot, een robot waarmee de kinderen op school verder kunnen gaan met programmeren.

Let’s Play draait nu tien maanden en heeft aan Schijndel laten zien wat verwondering doet met kinderen. Kinderen hebben ongeremd kunnen ontdekken, genieten, proeven, ruiken, voelen en daarmee dus ook leren. Verwondering heeft ervoor gezorgd dat kinderen hun talenten leerden kennen. Ze hebben tal van beroepen leren kennen, nieuwe technologieën ontdekt en op allerlei manieren gezien hoe mooi onze wereld is. Hiermee ontstaat vaak een omgekeerd leerproces: de leerling geeft les aan de leerkracht! Leerkrachten hebben meer dan eens aangegeven dat: ‘gedragsproblematieken even verdwijnen’ en daar is Let’s Play het meest trots op omdat ze hiermee kinderen dus in hun kracht zetten. Van kleuter tot en met groep acht leerling is er een aanbod gecreëerd wat telkens wordt verscherpt door alle goede feedback van de leerkrachten. Dit kan natuurlijk niet zonder alle partners en de steun van het SKOPOS bestuur. Ook blijft de partnerkring groeien waardoor het aanbod steeds vernieuwend blijft. In de breedte is er ook veel ontwikkeling. Let’s Play heeft inmiddels een uitleenfunctie, organiseert bedrijfsbelevingen, werkt nauw samen met de cultuurkade en daar wordt vanaf volgend schooljaar een samenwerking met het Elde college aan toegevoegd. De laatst genoemde is vanaf de start al betrokken geweest, maar vanaf volgend jaar wordt het nog meer tastbaar doordat er activiteiten in ’t Elde worden georganiseerd en ook leerlingen van ’t Elde kunnen speciale workshops in Let’s Play gaan volgen.
Inmiddels zijn ook al meer dan 60 schoolbesturen en/of onderwijsinstanties uit het hele land en buitenland op bezoek geweest om met eigen ogen te zien hoe er op een moderne manier wordt ingestoken op het talent van onze bezoekers. Schijndel is dus op de nationale onderwijskaart gezet en dit levert ook weer mooie samenwerkingen op. Volgend schooljaar gaan alle ontwikkelingen onverminderd door en gaat Let’s Play voor nog meer verwondering.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl