Waar drink jij je Sint Servattumus deze zomer?

SCHIJNDEL - Geen idee of ik het al ooit verteld heb hier, maar ik heb indertijd in Schijndel zwemmen geleerd, in het diepe bad van zwembad de Molen. Eind jaren 60. De zwemles ging als volgt: Ik kwam rillend en huilend aan de badrand staan, badmeester Kastelein kieperde me dan het water in, en verder moest ik maar zien. Zwemmen bleek de beste manier om in leven te blijven. Van de week ging in dat zwembad de chloorpomp kapot en werden alle lessen gecanceld, zo las ik. Leuk, maar wel 50 jaar te laat. 
Helaas zul je me dus ook dit jaar niet zien bij Schijndel aan Zee. Vanwege mijn, nota bene bij jullie ontwikkelde, watervrees. Ja, dat gaat ver. Tanden poets ik inmiddels droog en vuur mijd ik als de ziekte want dan heb je kans op brandweer, dus water. Niko, mijn neef uit Wijbosch is momenteel aan het diepzeeduiken op Curaçao. Dat iemand met z’n volle verstand, verzwaard met twee ijzeren longen op z’n rug, het water in springt, is voor mij volstrekt onbegrijpelijk. Ik maak nog drie keer liever een buikschuiver op een spijkerbed, ik vreet nog liever het nieuwe kunstgras van Avanti, sterker nog, ik vlooi nog liever de borstharen van Martin Gaus, dan dat!
Vorig jaar gingen we nog naar Turkije, in zo’n groot hotel, maar daar zie je me dit jaar ook niet meer. Vanwege mijn pleinvrees. Dat hotel was namelijk veel te groot. Als je de receptie wilde bellen moest dat interlokaal. En in al die balzalen hadden ze airconditioning met de blaaskracht van Orkaan Fatima! Ook in onze slaapkamer!? Ons hurktoilet had een constante snotneus. Of was dat een bidet? En toen lag er dus ineens zalm op het ontbijtbuffet en werd de dag erna de spoeling steeds dunner. Kortom, het werd een zonverbrande vakantie met longontsteking én buikloop, “all inclusive”! 
Je begrijpt, dit jaar blijven we gewoon thuis. Mmm, ’s ochtends een ontbijtje waar vliegenmepper noch maagpomp bij nodig is. Geen brood dat zojuist nog met de strijkbout is opgestreken of kipsalade met als uiterste houdbaarheid de sterfdatum van Napoleon. Nee, lekker thuis, de tour kijken met bier uit Schijndel, want daar kan ik gelukkig wel tegen.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl