Schijndelse Scouts gaan het avontuur tegemoet

SCHIJNDEL - Een keer in de vier jaar vindt er ergens ter wereld een Wereld Scouting Jamboree plaats. Tijdens dit grote scouting evenement komen er duizenden scouts bij elkaar voor een geweldig kamp. 

De Wereld Scouting Jamboree 2019 vindt plaats van 22 juli tot en met 2 augustus in ‘The Summit Berchtel Reserve’ in West-Virginia, USA. Er doen dit jaar wel 40.000 scouts aan mee. Scouting Schijndel is met maar liefst acht jeugdleden en drie stafleden vertegenwoordigd tijdens deze jamboree. Nog een paar dagen en dan vliegen ze hun avontuur tegemoet.

Vanuit Nederland nemen ongeveer 1000 scouts deel aan de Wereld Jamboree. Zij zijn verdeeld over verschillende ‘troepen’. Scouting Schijndel is daarbij goed aanwezig: Jarno, Jasper, Bart, Tijn, Jordy, Wouter en Lucas van de Rowans en Anne-Mijn van de Sherpa’s gaan binnenkort naar de Wereld Scouting Jamboree in Amerika. Zij zijn ingedeeld bij de troepen ‘Speculazen’, ‘Kletskoppen’ en ‘Bossche Bollen’. Zij kijken ernaar uit om tijdens de WSJ scouts uit alle werelddelen te leren kennen, samen te feesten, elkaars cultuur te leren kennen en samen grenzen te verleggen. Naast deze jeugddeelnemers gaan er ook drie stafleden van Scouting Schijndel mee als troepstaf.

De Wereld Scouting Jamboree is al een geweldig avontuur. Maar voor Anne-Mijn was dit avontuur nog niet compleet. Zij heeft tijdens de voorbereidingen voor de WSJ als extra uitdaging ook nog deelgenomen aan ‘The International Award For Young People'. Voor deze internationale jeugdonderscheiding gaan jongeren gedurende een aantal maanden aan de slag op vier onderdelen. Zij verdienen de award door hun grenzen te verleggen op sportief gebied, een individueel talent te ontwikkelen, zich maatschappelijk in te zetten via vrijwilligerswerk en op expeditie te gaan. Anne-Mijn heeft al deze onderdelen met goed gevolg afgerond. Daarom zal ze tijdens de Wereld Scouting Jamboree worden gehuldigd en mag ze een bronzen award in ontvangst nemen.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl