Zomerpalet Schijndel, dé plek om elkaar te ontmoeten

SCHIJNDEL - Omzien naar elkaar, aandacht hebben voor elkaar en oog voor elkaar. Dat vindt men vanuit de Coalitie Eenzaamheid Meierijstad heel belangrijk. In Meierijstad willen we graag een luisterend oor bieden voor de inwoners. Ook voor hen die op zoek zijn naar leuke bezigheden. Of voor hen die graag andere mensen willen ontmoeten om samen leuke dingen mee te doen.

Tijdens de zomervakantie liggen de cursussen en veel andere activiteiten bij onder meer Welzijn De Meierij stil.
Daarom organiseert Welzijn De Meierij dit jaar voor de 11de keer, van 10 juli tot en met 14 augustus elke woensdagochtend het Zomerpalet.

De zomer is vaak een periode waarin veel kinderen van senioren op vakantie zijn. Dan is het fijn dat er mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten. Bij het Zomerpalet is iedereen van 55 jaar en ouder van harte welkom om gezellig met elkaar te kletsen en om dingen te ondernemen. Niets is verplicht, gewoon alleen maar gezellig koffie drinken en buurten mag ook.
U betaalt per activiteit 2,50 voor koffie/thee, iets lekkers en bij sommige activiteiten zitten er materialen bij. 
Het Zomerpalet bestaat naast 1 coördinator uit een groep enthousiaste vrijwilligers. Zij doen dit met veel plezier en voldoening. Uit deze groep vrijwilligers is een werkgroep ontstaan die elk jaar weer een gevarieerd aanbod aan activiteiten bedenkt. 
De eerste ochtend van het Zomerpalet zit er alweer op. Het was een geslaagde ochtend, waarbij de documentaire Sporen naar het Oosten, het Duits lijntje werd vertoond. 
Jos Mandos, één van de medewerkers van de documentaire had daarbij een mooie presentatie gegeven. 
Zo hebben liggen nog diverse activiteiten in het verschiet. Van bewegen tot creatief, kortom er is voor ieder wat wils. Voor het totale programma kunt u terecht op de website: www.welzijndemeierij.nl/zomerpalet/ 
Komt u ook? Neem gerust iemand mee waarvan je weet dat hij/zij alleen thuis zit. Zo zien we samen naar elkaar om.

Wilt u graag deelnemen aan een van de activiteiten of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Monique Wolters via 073-5441400. 
Wilt u meer weten over de Coalitie Eenzaamheid of heeft u vragen over het onderwerp? 
Neem dan contact op met Maren Brakke, tel. 06 83404938 of per mail m.brakke@welzijndemeierij.nl 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl