Vier spotgoedkope manieren om fit te worden

SCHIJNDEL - Geen geld, voor een prijzig sportschoolabonnement, dure voedingssupplementen of een voorraadkast vol met superfoods? Geen probleem, want om fit te worden hoef je heus geen miljonair te zijn. Met de onderstaande tips en tricks verschijn jij van de zomer strak op het strand, of je nu heel veel geld op je bankrekening hebt staan, of juist niet.

1. Train in de buitenlucht
Je hoeft je zuurverdiende centen niet langer aan een duur sportschoolabonnement uit te geven. Doe je cardio buiten en pak onderweg wat krachttraining mee. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een bankje. Split squats, step-ups, box jumps, tricep dips en incline press-ups zijn nu binnen handbereik. Een regelmatige workout in het dichtstbijzijnde park werkt bovendien niet alleen stress verlagend, uit onderzoek van Harvard blijkt nu dat je er ook nog eens tot 12 procent langer door leeft.

2. Train op het strand of in de bossen
Doe je hardloop of HIIT-training voortaan in het zand. Door de onstabiele ondergrond verbeter je je balans en versterk je je core – en daar pluk je de vruchten van wanneer je weer in je eigen sportschool staat.

3. Maak gehakt gezond(er)
Laat je rundergehakt uitlekken op een paar velletjes keukenpapier en je bent binnen een halve minuut de helft van het oorspronkelijke vet kwijt, zonder eiwitten, ijzer, zink of vitamine B12 in te leveren. Een klassieke win/win-situatie.

4. Trap niet in supermarktvallen
De duurste en minst gezonde producten staan in de supermarkt vaak in het midden van de stelling. Waarom? Omdat je ogen zich op die hoogte bevinden. Buk of ga op je tenen staan, daar hebben zowel je bankrekening als je ‘sixpack’ baat bij.

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl