Rescue Baby Gambia rijdt de Antwerpen Banjul Challenge duurzaam

SCHIJNDEL/DODEWAARD - Duurzame energie voor onderweg. Dit is wat Regina Bouwman (Dodewaard) en Richard van de Coevering (Schijndel) gaan ervaren. Met een vrachtwagen in 20 dagen 7200 km richting Gambia rijden, door zeven verschillende landen (Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauritanië, Senegal, Gambia), voor het doel: Stichting Rescue Baby Gambia. Dit doel zet zich in rondom de zorg voor moeder en kind in Gambia vanaf de zwangerschap tot en met bevallen.

Deze Antwerpen-Banjul Challenge gaan ze samen aan met in totaal 22 teams, ieder rijdend voor zijn of haar eigen doel in Gambia. Een bijzonder avontuur met zijn allen, 21 auto’s en een motor, niet zonder gevaar. Gidsen zullen meegaan op diverse plekken onderweg. De vrachtwagen waar ze mee gaan rijden, wordt in Gambia, ingezet om de hulpgoederen naar het ziekenhuis te brengen. Voor een veiliger, sneller en goedkoper transport naar de overkant van de brede Gambia rivier.
Hulpgoederen zoals restanten kraampakketten, babydekentjes en zorggerelateerde middelen rondom zwangerschap en bevallen worden hiermee vervoerd.
Op woensdag 28 augustus wordt op de vrachtwagen een zonnepaneel geplaatst t.b.v. duurzame energie voor onderweg, stroom dat nodig is voor de donkere nachten in de woestijn. In Gambia zelf zal het paneel weer gedemonteerd worden voor het gebruik in het ziekenhuis. Stroom voor onderweg en stroom voor moeder en kind, hoe fantastisch kan dit zijn.
Zaterdag 5 Oktober vertrekken ze met zijn allen vertrekken vanuit Antwerpen om op donderdag 24 Oktober in Gambia aan te komen.
Voor meer informatie: kijk op www.rescuebabygambia.nl 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl